joi, 20 martie, 2025
More

    Cea mai Buna Reteta de Chec

    Fiecare dintre noi are o matusa, o vecina sau o prietena care pregateste cel mai bun chec din lume, nu-i asa? Acest desert simplu, dar totodata extrem de versatil, a aparut in Marea Britanie, pe la inceputul secolului al XVIII-lea. Initial, prajitura se numea „pound cake”.In momentul de fata, in lume exista peste 80 de variante de chec.

    Timp preparare: 30 minute/ Portii: 1 buc ( dimensiune tava – lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )

    Ingrediente 
    5 oua, 200 gr zahar, 200 gr faina, 40 ml ulei, 10 gr praf de copt, 1 lingura cacao neagra + 4 linguri apa, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare, 100 gr nuca.

    Preparare

    • Cacaua se amesteca cu apa pana obtinem o compozitie uniforma.
    • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
    • Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
    • Mixam galbenusurile cu extractul de vanilie si ulei.
    • Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
    • Adaugam treptat faina + praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet. Impartim compozitia (1 parte si 3 parti ) in doua boluri.
    • Primul bol de compozitie se pune deoparte .
    • Compozitia de cacao se pune in al doilea bol (1parte) si amestecam usor.
    • Tava de copt se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
    • Punem cate o lingura de compozitie simpla , apoi deasupra o lingura din compozitia de cacao, nuca, alternand straturile pana se termina toata compozitia.
    • Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.
    • Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se racesca complet si apoi se portioneaza.

    Pofta Buna!

    Va recomand si alte  18 retete delicioase si pufoase  de chec , le gasiti pe blogul desertdecasa.ro

    Votează acest articol
    [Total voturi: 8 Scor: 4.8]

    Recente