Fiecare dintre noi are o matusa, o vecina sau o prietena care pregateste cel mai bun chec din lume, nu-i asa? Acest desert simplu, dar totodata extrem de versatil, a aparut in Marea Britanie, pe la inceputul secolului al XVIII-lea. Initial, prajitura se numea „pound cake”.In momentul de fata, in lume exista peste 80 de variante de chec.
Timp preparare: 30 minute/ Portii: 1 buc ( dimensiune tava – lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )
Ingrediente
5 oua, 200 gr zahar, 200 gr faina, 40 ml ulei, 10 gr praf de copt, 1 lingura cacao neagra + 4 linguri apa, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare, 100 gr nuca.
Preparare
- Cacaua se amesteca cu apa pana obtinem o compozitie uniforma.
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
- Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
- Mixam galbenusurile cu extractul de vanilie si ulei.
- Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
- Adaugam treptat faina + praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet. Impartim compozitia (1 parte si 3 parti ) in doua boluri.
- Primul bol de compozitie se pune deoparte .
- Compozitia de cacao se pune in al doilea bol (1parte) si amestecam usor.
- Tava de copt se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
- Punem cate o lingura de compozitie simpla , apoi deasupra o lingura din compozitia de cacao, nuca, alternand straturile pana se termina toata compozitia.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.
- Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se racesca complet si apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
Va recomand si alte 18 retete delicioase si pufoase de chec , le gasiti pe blogul desertdecasa.ro