Tunisia, un loc fascinant

1300 de kilometri de coasta si 300 de zile de soare in fiecare an, pe plaja se plimba camilele, „vapoarele desertului”, iar satul artistilor, Sidi Bou Said este un adevarat vis alb-albastru. Si asta e doar o mica parte din Tunisia, un taram de poveste in care se intalnesc mai multe culturi si care a inceput prin 2009 sa atraga tot mai multi turisti europeni.

Un lucru foarte important trebuie sa stii inainte de a pleca la plimbare prin Tunisia: pastreaza la indemana in geanta harta oraselor si evita contactul vizual pentru a nu fi deranjata inutil de gigolo locali si de cersetori. La Medina te poti plimba pe stradute labirintice si pretutindeni vei simti arome de menta, betisoare parfumate si chihlimbar. Admira ofertele de covoare suberb prelucrate, bijuterii berbere si parfumuri diverse, dar si marfuri facute din alama stralucitoare.

Meniul traditional tunisian pe care poti sa il servesti la orice restaurant, consta in supa de rosii, salata, un blat cu carne si oua numit Briks; la felul principal ti se vor servi cartofi copti cu miel si cu legume, iar la desert, un produs de patiserie specific, cum ar fi Makroudh– o pasta de jujuba, gris si miere sub forma de prajiturele delicioase.

Nu pleca din Tunisia fara sa vizitezi muzeul Bardo din suburbia cu acelasi nume; muzeul se afla in fostul palat al beyului Tunisului si este unul dintre cele mai importante muzee ale Africii de Nord. Pe o suprafata de 4000 mp se gaseste cea mai impunatoare colectie de mozaicuri romane.

Pe dealul Byrsa vei mai regasi cateva ruine ale magnificului oras Cartagina, infiintat in anul 800 i.Hr. La doua ore departare de capitala Tunis, se gaseste orasul sfant Kairouan; aici, in spatele unor ziduri impozante, se desfasoara negoturi, tinerii isi exerseaza rugaciunile inainte de a intra la scoala pentru a studia Coranul, barbatii stau pe covorase colorate si isi sorb ceaiul aromat in tihna. Toate aceste activitati zilnice sunt dominate de moscheea Sidi-Oqpa, iar orasul insusi este considerat a fi centrul islamic al Tunisiei.

Foto

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Tunisia, un loc fascinant, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ