Terapia prin cinematografie

Tuturor ne plac filmele, unora toate genurile- aventuri, SF, drame, comedii, thrillere, de dragoste si politiste, in timp ce altii prefera doar filmele romantice sau comediile. Dar orice gen de film ai alege sa vizionezi, o vei face stiind ca te va relaxa, iti va lua gandul de la grijile de peste zi, te va face sa uiti de probleme, sa te distrezi; in concluzie, un film bun poate face minuni cu starea ta de spirit, de aceea actiunea de a te uita la un film este uneori considerata a fi echivalenta cu o forma de terapie. In secolul nostru, a vedea un film, fie in oras, fie acasa in intimitate, este o metoda foarte apreciata de petrecere a timpului liber, indiferent de varsta. Desigur, fiecare varsta are filmele preferate.

Cinematografia a luat nastere acum mai bine de 100 de ani si de atunci reprezinta o adevarata oglinda a societatii, spun povesti diverse, dezvaluie franturi de viata, promoveaza si critica valori estetice, politice, economice si sociale, fac spectatorul sa planga sau sa rada, ii ofera relaxare, energie, speranta. Secventele care se deruleaza pe ecranul de la cinema sau de la televizorul de acasa sunt porti spre explorarea atat a celorlalti, cat si a propriului eu interior. Prin intermediul filmelor nenumarate senzatii si emotii sunt experimentate, acestea putandu-ti fi de ajutor in intelegerea propriului tau comportament in anumite situatii sau in aflarea raspunsurilor la unele intrebari care te chinuiau de ceva vreme. Vizionarea unui film preferat te poate ajuta sa te transpui in pielea unui personaj si sa traiesti evenimentele din film impreuna cu acesta.

Filmele sunt folositoare deoarece ilustreaza evolutii personale, relatii de cuplu, relatii intre parinti si copii, temeri personale, jocuri ale puterii, situatii extreme de viata. O empatizare cu anumite personaje de pe ecran ne poate ajuta sa ne confruntam si chiar rezolvam anumite probleme din viata personala.

Fiecare persoana isi alege filmele in functie de varsta, de dispozitia de moment, de experienta de viata sau de personalitate, dar cinematografia antreneaza toate simturile si cu cat un spectator este mai implicat in vizionarea unui film, cu atat se patrunde mai profund mesajul pe care filmul il transmite.

In concluzie, filmele sunt o evadare din viata de zi cu zi, o evadare placuta, relaxanta, care poate raspunde la anumite intrebari, poate rezolva anumite probleme sau ne poate ajuta sa depasim unele limite macar la nivel imaginar.

Foto: Ohmmy3d

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ