Intreband in stanga si in dreapta, furand secrete de la colege, rude sau prietene, am descoperit cum se pregatesc chiftelutele perfecte!
Iata cateva mici trucuri:
– carnea pentru compozitia de chiftele se trece prin masina de tocat de 2 ori, astfel incat sa se obtina o pasta fina
– pentru a stabili gustul perfect si cantitatea de condimente de care e nevoie prajeste mai intai o singura chiftea, de proba, ca sa observi cum se comporta compozitia la prajit si de ce mai are nevoie
– compozitia se amesteca foarte bine si se tranteste de cateva ori de vas, ca sa inglobeze aer si astfel chiftelutele sa fie pufoase
– chiftelutele nu se fac doar din carne macra, ci e nevoie si de grasime
– pentru un kilogram de carne e suficient un singur ou, ca sa lege compozitia
Ce spuneti? Data viitoare cand pregatiti chiftelute nu-i asa ca veti tine seama si de aceste sfaturi?
Iti recomand Retete de Chiftelute.