Cel mai bun somon cu sos, o explozie de bunatate in farfurie ! Cum se face somonul cu verdeata? Reteta Somon cu verdeata. Retete cu peste si sos.
Ingrediente pentru 2 persoane – Somon cu verdeata
2 bucati cotlet de somon proaspat (200-250 gr/buc), 1 legatura de patrunjel
5 catei de usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, 80 ml ulei, sare si piper dupa gust, felii de lamaie pentru decor.
Preparare – Somon cu verdeata
- Intr-un bol se adauga 25 ml ulei, sare, zeama de lamaie, usturoiul zdrobit si patrunjelul taiat marunt. Se amesteca bine, se acopera cu folie alimentara si se pastreaza la rece.
- Somonul se unge cu ulei si apoi se presara cu sare , piper dupa gust.
- Somonul si restul de ulei se pun intr-o tava . Introducem in cuptorul preincalzit la 160C si se lasa cca 20 minute.
- La mijlocul timpului se intoarce pe a doua parte.
- Cand este gata se scoate din cuptor si se asaza pe farfurii.
- Se adauga peste somon sos de vedeata si decoram cu felii de lamaie.
Pofta Buna!
Votează acest articol
[Total voturi: 2 Scor: 5]