Cel mai bun somon cu sos, o explozie de bunatate in farfurie ! Cum se face somonul cu verdeata? Reteta Somon cu verdeata. Retete cu peste si sos.

Ingrediente pentru 2 persoane – Somon cu verdeata

2 bucati cotlet de somon proaspat (200-250 gr/buc), 1 legatura de patrunjel
5 catei de usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, 80 ml ulei, sare si piper dupa gust, felii de lamaie pentru decor.



Preparare – Somon cu verdeata

  • Intr-un bol se adauga 25 ml ulei, sare, zeama de lamaie, usturoiul zdrobit si patrunjelul taiat marunt. Se amesteca bine, se acopera cu folie alimentara  si se pastreaza la rece.
  • Somonul  se unge cu ulei si apoi  se presara  cu sare ,  piper dupa gust.
  • Somonul si restul de ulei se pun intr-o tava . Introducem  in cuptorul preincalzit la 160C si se lasa cca 20 minute.
  • La mijlocul timpului se  intoarce pe a doua parte.
  • Cand este gata se scoate din cuptor si  se asaza  pe farfurii.
  • Se adauga peste somon sos de vedeata si decoram cu felii de lamaie.

Pofta Buna!

Vezi  OFERTA de VASE si USTENSILE !