Aceasta reteta de cel mai bun tort de morcovi cu crema de branza este perfecta pentru orice ocazie speciala sau ca desert de weekend. Blatul pufos cu morcovi, nuca si scortisoara, combinat cu o crema fina de branza, ofera un gust savuros si echilibrat. Usor de preparat si cu ingrediente simple, tortul de morcovi este ideal pentru iubitorii de deserturi aromate. Descopera cum sa prepari acest tort rapid si usor, cu un rezultat impresionant!
Ingrediente:
Blat – 100 gr nuca, 260 gr morcovi razuiti, 230 gr faina, 4 gr bicarbonat de sodiu, 6 gr praf de copt, 1 praf de sare, 1/2 lingurita scortisoara, 4 oua, 180 gr zahar brut, 10 gr zahar vanilat, 180 ml ulei.
Crema – 125 gr Crema de branza Philadelphia, 120 gr zahar, 350 ml smantana pentr frisca, 10 gr zahar vanilat.
Decor – samburi de nuca
Preparare
Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Mixam ouale cu zahar brut, zahar vanilat si un praf de sare.
Cand compozitia s-a dublat, adaugam treptat uleiul si mixam pana la incorporare.
Adaugam faina si amestecam bine.
Peste compozitia omogena adaugam nuca zdrobita sau macinata, scortisoara si morcovii razuiti.
Amestecam pana obtinem o compozitie uniforma. Am obtinut 1,1 kg de compozitie pentru blat.
Am impartit-o in doua parti egale si am transferat in 2 forme de copt rotunde, de 24 cm diametru, tapetate cu hartie de copt.
Introducem formele in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute, dar pot fi coapte si pe rand.
Le lasam sa se raceasca complet.
Prepararea cremei
Mixam smantana pentru frisca cu zahar si zahar vanilat.
Cand am obtinut o spuma densa, adaugam crema de branza si mixam pana la omogenizare.
Asamblare
Asezam primul blat pe un platou. Impartim crema pentru umplutura si decor.
Adaugam un strat generos de crema si intindem uniform.
Asezam al doilea blat si presam usor.
Decoram tortul cu restul de crema si adaugam nuca.
Punem la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Pofta buna!