Sa ne rasfatam cu un desert delicios !
Prajitura cu blat pufos, crema fina de ciocolata si alune coapte.
Acesta prajitura  este preferata de intreaga familie si nelipsita de la mesele festive.

Ingrediente Blat- 5 oua, 150 gr zahar, 1/2 plic praf de copt , 3  linguri cacao, 3 linguri ulei, 180 gr faina, 1 praf de sare, 10 gr zahar vanilat.

Ingrediente Crema- 80 gr amidon, 500 ml lapte, 150 gr unt, 100 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 3 linguri cacao, 50 gr ciocolata, 1 lingutita  esenta de rom.

Ingrediente Sirop- 50 gr zahar, 120 ml apa, 1 lingurita esenta rom.

Decor – 100 gr alune nesarate coapte si macinate.



Mod de preparare Prajitura cu alune

  • Separam ouale.
  • Albusurile se bat cu zaharul ( adaugat treptat) pana devin spuma.
  • Se mixeaza galbenusurile cu sare , zahar vanilat si ulei pentru 1minut.
  • Peste compozitia formata daugam albusurile spuma si amestecam.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si cacao , se adauga peste compozitia obtinuta  anterior si amestecam usor.
  • Compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma dreptunghiulara  (dimensiune 30×20) tapetata cu hartie de copt.
  • Se introduce in cuptorul incalzit la 180 gr si se lasa la copt cca 25 min.
  • Dupa coacere , blatul se lasa sa se raceasca complet  si se portioneaza in 2 foi.

Pentru crema –  se pune laptele la fiert (500 ml) .

  • Intr-un  bol amestecam  amidonul cu cacao, zahar, zahar vanilat, restul de lapte si amestecam bine.
  • Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia obtinuta mai sus  si amestecam continuu.
  • Crema se lasa sa se racesca complet , se adauga esenta de rom si amestecam.
  • Untul la temperatura camerei se mixeaza , adaugam din crema (treptat)  si amestecam pana se incorporeaza complet.
  • Siropul se obtine amestecand energic apa cu zaharul si esenta de rom.
  • Crema se imparte in doua parti.



Asamblare Prajitura

  • Pe o tava dreptunghiulara se pune prima foaie de blat si  se insiropeaza.
  • Se adauga o  parte de crema si se intinde uniform.
  • Se adauga a doua foaie, se insiropeaza  si se preseaza usor
  • Se adauga  restul de de crema si se presara  alune macinate.
  • Se introduce la rece pentru 1-2 ore apoi se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.