Peste cu legume, o reteta simpla si delicioasa, ideala in orice sezon. Pestele se prepara la gratar si legumele la cuptor, iar rezultatul este o bunatate. Pentru acesta reteta am folosit fileuri de macrou si legume de sezon, dar folositi ce legume doriti.
Ingrediente
6 file macrou, 1lingura ulei, sare, piper, oregano uscat.
Legume la cuptor: 12 ciuperci, 5 buc cartofi, 4 buc ceapa, 1 buc dovlecei, 1 buc ardei kapia, sare, piper, cimbru uscat, 1 lingura ulei.
Preparare
Ungem fileurile de peste cu ulei si condimentam cu sare, piper si oregano, dupa gust.
Incingem o tigaie grill si adaugam fileurile.
Le frigem bine pe ambele parti, iar apoi le transferam intr-o tava sau vas cu capac.
Pestele se pastreaza cald pana sunt gata legumele.
Va recomand sa il preparati la 10 minute dupa ce ati introdus legumele la cuptor.
Portionam legumele dupa preferinta. Le punem intr-un bol si le amestecam cu sare, piper, cimbru uscat, 1 lingura ulei.
Le transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C si le lasam cca 30 minute.
Servim legumele alaturi de pestele fript.
Pofta Buna!