Pate Brisee (aluat de tarta)



Pate Brisee este  un aluat clasic frantuzesc, usor de preparat . Il folosim  pentru  tarte sarate, cat si pentru tarte dulci.

Ingrediente

1 praf de sare, 200 gr unt, 350 gr faina, 50-100 ml apa rece, daca se poate cu gheata, 70 gr zahar pudra.




Mod de Preparare

In robotul de bucatarie punem faina, zahar, sare si untul (rece) taiat cubulete.
Se pulseaza cateva secunde pana obtinem o compozite nisipoasa.
Se adauga apa rece , treptat , si pornim din nou robotul pana obtinem un aluat omogen.
Daca am obtinut un aluat sfaramicios se adauga putina apa rece si omogenizam.
Daca aluatul este lipicios se adauga cca 20 gr faina. Aluatul obtinut se pune pe o folie alimentara, se impatureste si se pastreaza in frigider pana la folosire.
Daca doriti un aluat de tarta aromat se adauga vanilie. Pentru o tarta sarata  se elimina zaharul si se adauga cimbru macinat .

Sursa Foto

Salvează

[Total: 0    Average: 0/5]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pate Brisee (aluat de tarta)



O reteta prietenoasa si fara prea multe batai de cap.

Ingrediente

a:5:{i:0;a:2:{s:4:"name";s:10:"200 gr unt";s:4:"note";s:0:"";}i:1;a:2:{s:4:"name";s:31:"70 gr zahar pudra- de preferat";s:4:"note";s:0:"";}i:2;a:2:{s:4:"name";s:12:"350 gr faina";s:4:"note";s:0:"";}i:3;a:2:{s:4:"name";s:44:"50-100 ml apa rece, daca se poate cu gheata";s:4:"note";s:0:"";}i:4;a:2:{s:4:"name";s:14:"1 praf de sare";s:4:"note";s:0:"";}}

Instructiuni

In robotul de bucatarie punem faina, zahar, sare si untul taiat cubulete si scos din congelator. Se pulseaza cateva secunde pana obtinem o compozite nisipoasa. Se adauga apa , treptat si pornim din nou robotul pana obtinem un aluat omogen. Daca am obtinut un aluat sfaramicios se adauga putina apa rece si omogenizam. Daca aluatul este lipicios se adaugacca 20 gr faina.

Aluatul obtinut se pune pe o folie alimentara, se impatureste si se pastreaza in frigider pana la folosire.

Daca doriti un aluat de tarta aromat se adauga vanilie.

Pentru tarte sarate se adauga cimbru macinat.

Sursa foto

[Total: 0    Average: 0/5]



Comments are closed.