Friptura de vita la tava este o alternativa pentru un pranz sanatos . Este frageda si suculenta, iar sosul  legume este delicios. Servita pe pat din piure de cartofi , friptura de vita este o bunatate!

Ingrediente –  4 portii

800 gr carne de vita (pulpa),2 morcovi, 1 ceapa mare, 50 ml ulei, 3 linguri pasta de tomate,250 ml apa calda, sare si piper dupa gust.



Instructiuni

  1. Carnea se taie in felii potrivite iar ceapa se curata, se spala  si se taie rondele.
  2. Morcovii se curata , se spala si ii taiem rondele.
  3. Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim feliile de carne  , cate 3 min /fiecare parte.
  4. Punem carnea prajita intr-o tava impreuna cu uleiul ramas, apa calda , pasta de tomate, rondelele de morcovi si ceapa apoi asezonam cu sare si piper.
  5. Se acopera vasul cu folie ( sau capac) si se da la cuptor, la 160C timp de 1 ora si 30 min apoi se indeparteaza folia si se mai lasa inca 30 min.

Se serveste cu piure de cartofi.



Comments are closed.