Friptura de vita la tava este o alternativa pentru un pranz sanatos . Este frageda si suculenta, iar sosul legume este delicios. Servita pe pat din piure de cartofi , friptura de vita este o bunatate!
Ingrediente – 4 portii
800 gr carne de vita (pulpa),2 morcovi, 1 ceapa mare, 50 ml ulei, 3 linguri pasta de tomate,250 ml apa calda, sare si piper dupa gust.
Instructiuni
- Carnea se taie in felii potrivite iar ceapa se curata, se spala si se taie rondele.
- Morcovii se curata , se spala si ii taiem rondele.
- Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim feliile de carne , cate 3 min /fiecare parte.
- Punem carnea prajita intr-o tava impreuna cu uleiul ramas, apa calda , pasta de tomate, rondelele de morcovi si ceapa apoi asezonam cu sare si piper.
- Se acopera vasul cu folie ( sau capac) si se da la cuptor, la 160C timp de 1 ora si 30 min apoi se indeparteaza folia si se mai lasa inca 30 min.
Se serveste cu piure de cartofi.