Ficatei deliciosi in sos de rosii, o bunatate de mancare. Serviti cu mamaliguta si usturoi din belsug, sunt foarte buni si hranitori.

Ingrediente

500 gr ficatei, 2 buc ceapa, 50 ml ulei, 4-5 catei de usturoi, 4 linguri pasta de tomate ,sare si piper dupa gust, 100 ml lapte.


Instructiuni

  • Ficateii se spala , se pun intr-un bol cu lapte timp si se lasa timp de o ora.
  • Intr-o tigaie punem uleiul (50 ml ) si ficateii , ii lasam sa se prajesca la foc mic , iar separat se formeaza sosul.
  • Ceapa se taie marunt si se caleste in restul de ulei, se adauga pasta de tomateĀ  , 50 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc mic cca 5 min. Se adauga sare si piper dupa gust.
  • In sosul format se adauga ficateii prajiti si mai lasam sa fiarba cca 3-4 minute.
  • Se adauga usturoiul maruntit si patrunjel proaspat tocat marunt.

Se servesc cu mamaliguta.
Pofta Buna!



Comments are closed.