Escapada in Amalfi

Amalfi este cuprinsa intre orasele Positano si Vietri sul Mare, pe malul Marii Tireniene. Are stanci abrupte, drumuri serpuitoare, sate idilice, gradini luxuriante si parfumate, pante muntoase impadurite cu adevarat spectaculoase. Candva, demult, Amalfi era considerat a fi unul din cele patru cele mai puternice porturi ale Italiei, alaturi de Genova, Venetia si Pisa. Astazi, este una dintre cele mai populare statiuni din Sorrento datorita unui peisaj marin impresionant, a treptelor sapate in stanca, a vechilor mori parasite, aleilor pietruite, vilelor ce se ivesc dintre muscate si leandri, toate acestea incununate de existenta unei clime temperate. In Amalfi se reunesc, spre marea placere a turistilor de pe tot globul, relaxarea pe plaja cu agitatia specific urbana.

Aici a aparut pentru prima oara si limoncello, supranumit si „nectarul Italiei”. In solul vulcanic de pe versantii abrupti, lamaile au toate conditiile sa creasca mari cat fructele de grepfruit si se afla mereu in calea razelor unui soare mediteranean. Se spune ca limoncello a luat nastere la manastirile din acea zona, candva prin secolul al XVII-lea. Astazi, dupa fiecare masa se recomanda servirea unui paharel din licoarea dulce, limoncello fiind si un bun digestiv.

Si totusi, ce poti face in Amalfi in concediu si de ce merita sa mergi acolo? Vara, In Amalfi se da tonul distractiei generale, au loc evenimente din cele mai diverse, deloc plictisitoare. Plajele sunt micute, dar frumoase, iar in apa se poate practica atat inotul, cat si scufundatul sau navigatul. Hotelurile au plaje private, dar daca preferi nisipul foarte fin in locul celui cu pietricele de la hotel, alege mai bine localitatile Maiori si Minori pentru plaja. Daca tot ai ajuns in Amalfi, nu ezita sa admiri Muzeul Fabricii de hartie, Domul Sfantului Andrei sau Chiostro del Paradiso. Viziteaza centrul istoric, un veritabil muzeu in aer liber, dominat de biserici seculare, turnulete, capele, case cu ziduri inalte, dovada a trecutului medieval.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Escapada in Amalfi, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ