Pe 9 martie, crestinii ortodoxi ii sarbatoresc pe cei 40 de mucenici din Sevastia, ocazie cu care pregatesc deliciosii mucenici, fie muntenesti, fie moldovenesti. Noi va propunem o reteta simpla de mucenici moldovenesti, pufosi si parfumati.
Ingrediente pentru mucenici moldovenesti:
500 g faina, 25 g drojdie, 70 g ulei, 5 linguri zahar, 260 ml lapte, sare, coaja portocala, nuca, miere
Cum se prepara mucenicii moldovenesti:
Intr-un bol, se amesteca faina cu drojdia dizolvata in lapte, ulei, zahar, putina sare si coaja de portocala. Se framanta bine aluatul, pana cand devine elastic. Din aluatul obtinut se formeaza fasii lungi, care se impletesc in forma de opt. Se lasa la dospit cel putin o ora. Dupa ce au crescut, mucenicii se ung cu putin lapte si se dau la cuptorul incins, timp de 20-30 de minute. Muceniicii calzi se ung cu miere , dupa care se tavalesc prin nuca.
Vezi si Reteta Mucenici – DesertdeCasa.ro