Cum pregatim o masa traditionala de Paste



Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori religioase ale romanilor. Asteptata atat de catre cei mari, cat si de cei mici, Pastele reprezinta o sarbatoare a renasterii, luminii si primaverii. Un moment special in orice casa de roman este masa traditionala de Paste, incarcata cu bunatati. Descopera mai jos ce nu trebuie sa lipseasca de pe o masa traditionala de Paste!

Drob de miel. Drobul si carnea de miel sunt nelipsite de pe masa de Paste in traditia romana. Drobul este gustos si satios, putand fi consumat mai multe zile la rand. Cel mai bun drob se prepara din organe de miel, tocate marunt, si multa verdeata. Optional, in drob se pot adauga oua fierte intregi, care la feliere vor da un aspect frumos.

Oua rosii. Nelipsite de pe masa de Paste sunt ouale rosii. Mai nou, ouale pot fi vopsite si in alte culori, spre bucuria celor mici. De asemenea, se pot vopsi si decora si cu vopseluri naturale, din plante. Ouale rosii se servesc la aperitiv si sunt si un moment placut de competitie intre meseni.

Ciorba de miel. Potrivita pentru masa de Paste, ciorba de miel este delicioasa si usor de preparat. In plus este sanatoasa, echilibrand masa de sarbatoare bogata in calorii.

Stufatul de miel. Nelipsti de pe masa de Paste este si stufatul de miel. Cu o aroma inconfundabila, un stufat de miel perfect contine mule verdeturi proaspete de primavara, ceapa si usturoi verde.

Cozonac. Desertul traditional al romanilor, cozonacul este nelipsit de pe masa de Paste. Cu diverse umpluturi, de la nuca, cacao si pana la rahat, fistic si migdale, cozonacul este piesa de rezistenta pentru orice gospodina.

Pasca. Servita doar de Paste, pasca este un desert cu numeroase conotatii religioase. Are un gust deosebit, fiind realizata din aluat de cozonac si umplutura dulce de branza de vaci si stafide.

Sursa foto

[Total: 1    Average: 5/5]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.