Crema de zahar ars



Desertul cel mai fin si rapid este crema de zahar ars. Adaug in compozitie coaja de lamaie pentru ca ii ofera o aroma deosebita. Crema de zahar ars o  servesc alaturi  de o avelina din frisca sau inghetata.

crema de zahar ars

Ingrediente 8 portii

800 ml lapte, 6 oua, 200 gr zahar, coaja rasa de la 2 lamai, 100 gr zahar pentru caramel, 1 pliculet zahar vanilat.


Mod de preparare

Intr-un vas  se caramelizam  zaharul la foc  mic, pana capata o culoare aurie .

Tapetam cu el  vasul dreptunghiular Yena , inclusiv pe margini si se lasa  la racit.

Separat mixam  ouale cu zaharul, vanilia , coaja rasa de lamaie si adaugam treptat laptele.

Compozitia se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramel.

Punem forma intr-o tava cu  apa calduta , astfel incat apa sa ajunga pana la mijlocul formei .

Se introduce  tava la cuptor 30 min (  la  foc potrivit ) pana se incheaga iar  compozitia are suprafata o culoare aurie

Forma se scoate din vasul cu apa, respectiv din cuptor si se lasa sa se racesca complet.

Se introduce la rece pentru minim 1 ora si  se portioneaza in bucati potrivite.

Se serveste cu sos iar dupa preferinta se poate adauga o avelina din frisca.

Pofta Buna !

[Total: 2    Average: 5/5]



Comments are closed.