Clatite pufoase si delicioase pentru un mic dejun delicios sau o gustare dulce. Iata o reteta simpla si eficienta pentru a obtine clatite pufoase:
Ingrediente:
– 2 oua
– 1 cana de lapte (250 ml)
– 1 cana de faina (125 g)
– 2 linguri de zahar
– 1 lingura de praf de copt
– 1/2 lingurita de sare
– 1 lingurita de extract de vanilie
– 2 linguri de unt topit (sau ulei)
– Unt sau ulei pentru prajit
Mod de preparare aluat
- Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si extractul de vanilie pana se omogenizeaza.
- Adauga laptele si untul topit, apoi amesteca bine.
- Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea.
- Incorporeaza treptat ingredientele uscate in cele umede, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
- Aluatul trebuie sa fie neted si destul de gros.
Prajirea clatitelor
- Incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu si unge-o usor cu unt sau ulei.
- Toarna un polonic mic de aluat in tigaie, formand o clatita de aproximativ 10-12 cm in diametru.
- Gateste clatita pana cand incep sa apara bule la suprafata si marginile incep sa se usuce (aproximativ 2-3 minute).
- Intoarce clatita si gateste-o pe cealalta parte pana devine aurie (inca 1-2 minute).
- Repeta procesul cu restul de aluat, ungand tigaia cu unt sau ulei dupa necesitate.
Servire
Servim clatitele calde, cu toppingurile preferate: sirop de artar, fructe proaspete, frisca, gem, miere, ciocolata topita sau unt de arahide. Clatitele Banatene iti plac?
Pofta buna!
Image by freepik
Votează acest articol
[Total voturi: 3 Scor: 5]