Ciorba de burta

ciorba de burta



Ciorba de burta este una dintre cele mai bune ciorbe romanesti, delicata si foarte gustoasa. O bunatate ce poate fi pregatita acasa cu mult drag .Sa aveti pofta!

Ingrediente pentru 10 portii

1 os de vit, 1.2 kg burta vita fiarta, 1 1/2 morcovi, 1 radacina patrunjel , 1/2 telina, 2 foi de dafin, 1 ardei iute, 400 gr smantana 20 %, 3 galbenusuri, 8 catei mari de usturoi, 2 linguri de ulei, 3-4 linguri de sare.

Pentru servire: smantana, ardei iute, piper , otet sau zeama de lamaie.



Instructiuni de preparare

Intr-o oala mai mare se pune la fiert osul de vita si cca 4 l apa rece. Dupa primul clocot indepartam spuma.
Se adauga legumele (1 morcov, radacina de patrunjel, telina) si foile de dafin.
Se lasa la fiert cca 1,30 ore. Dupa acest timp strecuram supa .
Separat,  intr-o cratita,  se incinge uleiul si apoi adaugam jumatatea de morcov razuit.
Se caleste pana se inmoaie si apoi turnam supa , burta fiarta si scursa , sare .

Se pune la fiert, la foc mic, pentru 5 minute.
Intr-un bol se amesteca bine smantana cu galbesnusurile, se dizolva cu cateva polonice de ciorba fierbinte.
Se toarna incet in oala si amestecam usor, cu grija pentru a nu se branzi.
Cateii de usturoi se strivesc , se adauga un polonic de ciorba peste ei , se amesteca , se strecoara, iar mujdeiul obtinut se toarna in ciorba.
Se serveste calda , dupa preferinta cu ardei iute taiat rondele, piper macinat, smantana si zeama de lamaie sau otet.

Pofta Buna!

[Total: 1    Average: 5/5]



Comments are closed.