luni, 21 octombrie, 2024
More

    Ciocolata de Casa

    Ciocolata de casa este o delicatesa dulce si foarte gustaoasa, realizata din ingrediente simple si naturale, precum cacao, unt , zahar si lapte. Este o alternativa sanatoasa la ciocolata cumparata din comert, deoarece poate fi preparata fara aditivi si conservanti. Ciocolata de casa poate fi savurata ca atare sau folosita la prepararea altor deserturi, cum ar fi prajituri sau inghetata. Este un desert perfect pentru a fi servit la orice ocazie speciala sau pentru a fi oferit cadou.
    Ciocolata de Casa este un desert apreciat si nelipsit din copilaria tuturor. Bunica, mama sau matusa prepara des acest tip de desert, dulcele copilariei servit cu mare bucurie.

    Ciocolata de CasaIngrediente

    250 gr lapte praf integral 26% grasime , 125 gr unt 82% grasime, 100 ml apa, 35 gr cacao negra, 130 gr zahar, 50 gr alune de padure, 1 praf sare, 1/2 lingurita extract de vanilie.

    Preparare

    Taiem untul cubulete.

    Trecem prin sita laptele praf si cacaua.

    Amestecam laptele praf si cacaua.

    Punem intr-o cratita : zaharul, sarea si apa.

    Amestecam si punem pe foc , sa fiarba maxim 5 minute.

    Adaugam  untul si  amestecam bine pana se topeste.

    Compozitia formata se amesteca cu:  extractul de vanilie,  laptele  praf si cacao.
    Amestecam rapid pana la incorporarea completa a  ingredientelor.

    1/2 din compozitia obtinuta se adauga intr-o tavita (dimensiune 13×13 ) tapetata cu folie alimentara.

    Adaugam alunele din loc in loc , apoi adaugam restul de compozitie si nivelam suprafata.

    Se pune intr-un loc rece pentru 4-5 ore, de preferat  peste noapte.

    NU  la frigider !

    Taiem ciocolata de casa  in bucati potrivite.

    Pofta Buna!

    Votează acest articol
    [Total voturi: 2 Scor: 5]

    Recente