Cu multa ciocolata, densa si parfumata, negresa este un desert aparte, ideal pentru orice zi festiva, dar si pentru momentele de rasfat. Noi va propunem o reteta simpla, usor de prregatit, insa cu un rezultat senzational.
Ingrediente pentru negresa:
200g ciocolata neagra, 175g unt, 130g faina, 325g zahar, 2 linguri de extract de vanilie, 3 oua, 3 linguri de lapte, 1 praf de copt.
Decor – ciocolata si arahide macinate
Cum se prepara negresa:
Topeste untul si ciocolata la bain marie. Cand obtii o crema lucioasa, ia de pe foc si adauga zaharul, faina, praful de copt si extractul de vanilie. Adauga apoi pe rand ouale si laptele. Amesteca bine cu un tel. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor, 30-40 de minute.
Se lasa sa se racesca complet apoi se decoreaza cu ciocolata topita si arahide.
Pofta Buna!