Ce poti sa vizitezi in Brasov

Pentru a descoperi frumusetea cetatii medievale Brasov ai nevoie de cel putin  doua zile; orasul de la poalele Tampei si-a castigat renumele de destinatie turistica datorita festivalului international de muzica Cerbul de Aur (gazduit in Piata Sfatului), dar si cu ajutorul obiectivelor istorice care se gasesc la tot pasul.
Iata care sunt destinatiile pe care nu trebuie sa le ratezi daca mergi sa vizitezi Brasovul.
1. Piata Sfatului
Cunoscuta si sub denumirea de Piata Mare, Piata Sfatului a fost construita in anul 1420, iar de-a lungul timpului aceasta s-a schimbat si a cunoscut o multime de transformari. In perioada medievala, in Piata Sfatului se regasea Stalpul Infamiei, locul in care se aplica pedeapsa publica pentru persoanele judecate si declarate vrajitoare.
In momentul de fata, Piata Mare este imprejmuita de cafenele, restaurante, hoteluri si magazine; nu trebuie uitat nici faptul ca in aceasta zona se regasesc o multime de cladiri cu valoare istorica, precum Biserica Neagra, Bastionul Fierarilor sau Turnul Alb.
2. Biserica Neagra
Unul dintre simbolurile orasului Brasov, Biserica Neagra, a fost construita in secolul al XIV-lea, probabil incepand cu anul 1377. Monumentul este realizat in stil gotic, iar in anul 1689 a fost partial distrus din cauza unui incendiu devastator.
Biserica Neagra din Brasov este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei (are 89 de metri lungime si 38 de metri latime) si, exceptand muzeul Topkapi din Instanbul, lacasul de cult poseda cea mai mare colectie de covoare orientale din secolele XV-XVI.
3. Casa Muresenilor
In zona Pietei Sfatului se gaseste si Casa Muresenilor, un muzeu care te va surprinde placut prin colectiile de pictura si sculptura adapostite, dar si prin intermediul inscrisurilor de familie de aici. In Casa Muresenilor se poate vizita si Casa Muzicii, o sala in care se organizeaza periodic concerte.
4. Muzeul de Arta Brasov

In centrul Brasovului, pe bulevardul Republicii, se gasesc muzeele de Arta si Etnografie. Cladirea care adaposteste aceste muzee este conceputa in stil neobaroc, dupa un proiect al arhitectului M. Wagner din 1902.
Muzeul de Arta din Brasov cuprinde o galerie nationala de pictura si sculptura in cele sase sali de la etajul cladirii si o expozitie de arta decorativa.
Galeria Nationala a Muzeului de Arta Brasov te poarta prin timp, de la artistii romani anonimi ai secolelor XVII- XVIII pana la operele contemporane, dar nu trebuie neglijata nici expozitia de arta decorativa cu piese orientale.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Ce poti sa vizitezi in Brasov, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ