Cartofi Duchesse

Cartofi Duchesse,  o reteta din bucataria frantuzesca , usoara si rapida. Sunt o garnitura speciala pentru anumite preparate din peste si carne.

Ingrediente

a:7:{i:0;a:2:{s:4:"name";s:12:"1 kg cartofi";s:4:"note";s:0:"";}i:1;a:2:{s:4:"name";s:10:"100 gr unt";s:4:"note";s:0:"";}i:2;a:2:{s:4:"name";s:13:"3 galbenusuri";s:4:"note";s:0:"";}i:3;a:2:{s:4:"name";s:22:"1/2 lingurita nucsoara";s:4:"note";s:0:"";}i:4;a:2:{s:4:"name";s:14:"50 gr cascaval";s:4:"note";s:0:"";}i:5;a:2:{s:4:"name";s:4:"sare";s:4:"note";s:0:"";}i:6;a:2:{s:4:"name";s:15:"piper dupa gust";s:4:"note";s:0:"";}}

Instructiuni

Cartofii se curata , se spala si se taie in cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare ca pentru piure.
Dupa fierbere se scurg de apa si se zdrobesc. Se incorpreaza untul amestecand continuu.
Se adauga treptat galbenusurile, cascavalul ras, nucsoara , sare si piper dupa gust.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aveline din compozitia formata .
Se introduce tava in cuptorul incalzit la 200 gr si se lasa sa se rumeneasca cca 6-7 min.

Cartofii duchesse se servesc ca garnitura pentru preparate diverse din carne şi peşte.

[Total: 0   Average: 0/5]

Comments are closed.

×

Dă un LIKE pe Facebook