Bucovina

Bucovina se afla pe teritoriul judetului Suceava si in ciuda faptului ca nu este o zona foarte intinsa, abunda de frumuseti naturale si alte atractii turistice. Relieful este predominant muntos, aerul nepoluat, apele limpezi si pline de tot felul de specii de pesti, iar alimentele sunt ecologice. In Bucovina inca se mai practica si astazi sculptura lemnului si a pietrei, tesutul si alte mestesuguri, iar portul popular se imbraca cu mult drag.

Turistii pot vizita si se pot reculege in liniste la bisericile si manastirile aflate in patrimoniu Unesco, printre care Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, Voronet, Moldovita, Humor, Putna, Sucevita si Risca. Ca obiective naturale sunt de vizitat Defileul Bistritei, Pasul Mestecanis, Masivul Raraul(in special Pietrele Doamnei) si Salina Cacica.

Fiind vestita in intreaga lume, Bucovina a primit in 1975 de la Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, premiul international „Pomme d’Or”. De-a lungul anilor, s-au facut descoperiri arheologice importante care dovedesc faptul ca aici au fost asezari traco-getice si dacice, iar in secolul al XIV-lea tot in Bucovina a inceput inchegarea si dezvoltarea statului feudal independent. La Baia, Radauti, Siret si Suceava se mai gasesc inca constructii de pe vremea primilor voievozi moldoveni.

Cine viziteaza prima oara Bucovina, poate alege cazarea in casele tip ferma(pensiuni agroturistice), dar si in toate satele ce se invecineaza cu o manastire. Daca vreti sa stati la o pensiune, adica sa faceti parte din familia proprietarului pentru scurta vreme, trebuie sa stiti ca preturile sunt intre 10 si 15 euro pe noapte, fiind mai ieftin decat la hotel. Acum vremea nu mai e potrivita, dar in restul anului puteti gasi cazare si in camping, fie la casute de inchiriat cu dusuri si bucatarii micute, fie la cort. Daca alegeti camping-ul, atunci nu uitati sa respectati regulile elementare si conduita de camping, atat pentru protejarea naturii, cat si pentru a nu trebui sa platiti amenzi in concediu fiind.

Sursa foto

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Bucovina, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ