Avantajele muncii de voluntar

In general, in perioada studentiei incepi deja sa constientizezi faptul ca in curand va trebui sa intri pe piata muncii. Dar nu stii ce job iti doresti, nu stii daca poti lucra in timp ce esti si student, nu stii daca este mai bine sa optezi pentru voluntariat sau sa-ti gasesti direct serviciu.

Ca voluntar, poti lucra pentru o organizatie non-guvernamentala si asta ar fi prima interactiune cu piata muncii, iar in afara responsabilitatilor pe care le ai ca student, ti se ofera posibilitatea de a vedea ce inseamna lucrul in echipa pe diverse proiecte. La fiecare inceput de an universitar, la fiecare universitate din tara, diverse organizatii studentesti non-guvernamentale vin sa-si prezinte ofertele de voluntariat si iti cer sa te implici si sa-ti aduci contributia in diverse proiecte pe care le desfasoara.

Proiectele pot fi de tot felul, de la ingrijire batrani, vizite la spitale cu diverse cadouri pentru copii sau batrani si vizite la amplasamente in care locuiesc copii cu boli incurabile, pana la actiuni de strangere de bani pentru diverse cazuri, iar lista poate continua. Unii studenti fac alegeri stralucite si se implica in competitii care le aduc si premii, pe langa informatia pozitiva care le va aparea in CV.

Un ONG (organizatie non-guvernamentala) este un fel de “organism viu” si inteligent in acelasi timp, un program flexibil aflat in permanenta schimbare, o organizatie tanara care cauta mereu perspective noi si abordari care sa se muleze pe nevoile societatii de astazi. Dupa terminarea unui stagiu de voluntariat se poate spune ca ai invatat multe, ca ai imbratisat anumite idei, ca te-ai acomodat cu un mod de lucru, ai facut parte dintr-o echipa.

In ziua de azi, la angajare conteaza mult sa fii competent si implicat mereu in ceva. A fi voluntar inseamna sa inveti ce inseamna sa stai peste program, sa ai termene limita, sa primesti zeci de mail-uri, zeci de telefoane, sa-ti faci nervi ca s-a blocat imprimanta, dar pe de alta parte, inseamna si bucuria din ochii celor pe care ii ajuti, placerea celor care te asculta si nu in ultimul rand… pauza de masa si de cafea cu toata echipa ta.

Fotograf: Jscreationzs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Avantajele muncii de voluntar, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ