Lintea rosie este un aliment foarte sanatos , iar mancarea este cu adevarat delicioasa. Supa-crema de linte rosie se prepara rapid iar rezultatul este extrem de gustos.

Ingrediente 6 portii.

250 gr linte rosie, 2 buc ceapa , 1 morcov, 50 ml ulei ,  1 lingura pasta de tomate, sare si piper dupa gust.


Instructiuni

  • Taiem cuburi ceapa si morcovul.
  • Lintea se spala bine in cateva ape si se pune la fiert in 2 l apa, pentru 25 min .
  • Separat , se soteaza ceapa  si morcovul pana se inmoaie bine.
  • Se adauga pasta de tomate , 350 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba cca 10 min.
  • Cand lintea s-a fiert, se scurge de apa si se adauga peste legume.
  • Se mixeaza (introducem blenderul vertical in oala) continutul si adaugam sare , piper dupa gust.
  • Se pune in boluri , iar deasupra se adauga cateva picaturi de ulei  boia de ardei dulce.

Se serveste  cu crutoane de paine.

Pofta Buna!



Comments are closed.