Desi arareori mai gasim timpul potrivit pentru a strecura lectura unei carti in programul nostru haotic cotidian, este cazul ca atunci cand se iveste momentul sa alegem cartea care ne va ramane cu siguranta in minte dupa incheierea ultimei pagini.

Dar sa vedem ce carte s-ar potrivi cel mai bine personalitatii fiecareia dintre zodii!
Doarece se simt inspirate de femeile care nu fac risipa de estrogen si ii arata barbatului  ca si frumosul poate fi tare ca otelul, li se recomanda cu caldura cartile precum “O femeie la putere” de Carl Bernstein. O carte fascinanta despre o femeie extraordinara, Hilary Clinton, care nu s-a multumit sa fie doar Prima Doamna a Americii.
Toti stim ca Tauroaicele se dau in vant dupa imagini artistice care le vorbesc in miresme, culori si sunete, iar ce roman le intruneste mai bine pe toate acestea decat “Sangele florilor” de Anita Amirrezvani. O poveste persana ce rememoreaza atmosfera exotica a Iranului de alta data, dar si viata unei tinere care alege sa-si construiasca viata cu sudoarea fruntii.
Pentru ca sunt mari amatoare de diversitate si nou, Gemenele vor savura cu siguranta romanul “Bintuitii” de Chuck Palahniuk. Desi pare, la prima vedere, usor atipic personalitatii acestora , cartea este un experiment reusit de povestiri in rama ale subiectilor unui experiment care si-a pus amprenta asupra tuturora dintre indivizi in moduri care mai de care mai variate.
Nu spune nimeni ca nu exista povesti de dragoste sau intrigi interesante in afara romanelor de buzunar zaharisite si arhi-rasuflate! Pentru ca Racoaicele sunt familiste convinse, dar si mari amatoare de can-can-uri istorice, le recomand “Borgia. Pacatele familiei” de Sarah Bower care rememoreaza zvonurile si intamplarile care au zguduit din temelii Papalitatea perioadei renascentiste.
Stim ca Leoaicele sunt cele mai potrivite ca sa se identifice cu personajul feminin de success al unei carti si tocmai din aceasta pricina, sunt sfatuite sa achizitioneze si sa lectureze “Maria Antoaneta” de Gerald Messadie. O rememorare vie si detaliata a Regatului Francez din preajma Revolutie si, mai mult de atat, povestea zbuciumata a Reginei care nu a ezitat sa traiasca la nivelul statutului de care se bucura.
In afara faptului ca sunt extrem de bine organizate si analizeaza orice chestiune din toate partile, Fecioarele sunt interesate de descifrarea cazurilor povestite cu talc in romanele politiste. Iar intr-o seara ploioasa de vara, ce lectura ar fi mai potrivita decat “Enigma la mansarda” de Rodica Ojog-Brasoveanu?
Nu degeaba se spune despre Balante ca nu sunt tocmai cele mai comode persoane in materie de decizii, mai ales ca romanele precum “Vieti paralele” de Ellen Meister sunt construite pe principiul unei vieti care se scurge pe doua fronturi. O poveste credibila, despre o femeie al carei destin depinde de alegerea ei intre cunoscut si necunoscut.
Exista vreo carte care sa vorbeasca aceeasi limba a imaginatiei plutoniene? Uite ca exista! Scorpioancele sunt invitate sa savureze “Femeia de hartie” de Francoise Rey. Scriitoarea ne invita sa patrundem intr-un univers misterios, care se deschide fara sfiala cititoarei care, treptat, ajunge sa se identifice in totalitate cu personajul principal.
In cazurile speciale in care Sagetatoarea este arestata la domiciliu, ar fi o idee buna sa pastreze langa fotoliul preferat o carte precum “Walkiriile” a lui Paulo Coelho. Presarat cu aventura si misticism, romanul prezinta povestea unui ratacitor pregatit sa-si schimbe viata si sa se initieze in cele mai mari mistere universale.
In putinele momente pe care le are la dispozitie pentru destindere, nativa Capricorn ar fi incantata pe deplin de romanul de tip existentialist al lui Aldous Huxley, “Punct contrapunct”. In confunzia iscata de Primul Razboi Mondial si deznodamantul neasteptat al acestuia, societatea londoneza se cufunda intr-o criza spirituala fara precedent. O poveste cu oameni, despre oameni si telurile lor.
Pentru Varsatoarea nu prea pasionata de povesti SF, o sfatuim ca romanul care-i va sta pe noptiera in viitorul apropiat sa fie “Posibilitatea unei insule” de Michel Houellebecq. O poveste scrisa de un contemporan cu tuse umoristice inteligente despre timp, dileme si fericire, completata mai tarziu de clonele avansate ale personajului principal.
Nu e usor sa simti ca clachezi uneori si oamenii nu mai sunt atat de sensibili pe cat ar trebui sa fie… Tocmai din cauza aceasta, li se recomanda Pestilor sa incerce romanul “Confesiunile unui opioman” de Thomas de Quincey care le propune o rememorare a adolescentei chinuitoare a autorului, inecata in rotocoale de fum ce te duc cu gandul la maci insangerati.

Articol  :  Anca -Simina Martin- Astrolog

Foto: dan