Vintage este probabil unul dintre stilurile cele mai iubite, constituind un fel de refugiu atunci cand intervine plictiseala cauzata de hainele din magazine, aceleasi modele si acelasi stil pe care il poarta toate femeile din jur. Vintage a incetat de mult sa mai insemne „vechi” sau „de pe vremea bunicii”.

Este stilul care oferta cele mai multe posibilitati de a fi unica si originala.

Prin definitie, in categoria hainelor vintage se incadreaza toate tinutele vestimentare si accesoriile care erau la moda incepand cu anii `20 pana in anii `70. Stilul este caracterizat in primul rand de materialele folosite, care acum sunt intalnite mai rar la hainele produse in masa: casmir, matase, dantela, catifea, saten, in, tul. Croiala este mult mai atent realizata si de calitate. De asemenea, modelele in sine sunt atat de variate, incat ai ocazia sa iti creezi un stil propriu in cadrul vintage-ului. Nu vei vedea vreodata pe strada pe cineva care sa poarte aceeasi camasa sau fusta ca si tine, pentru ca hainele vintage nu sunt haine produse in masa. In general, persoanele care il adopta, apeleaza la garderoba bunicilor pentru a-si insusi obiectele vestimentare aflate inca in stare buna.

In functie de ceea ce consideri ca te caracterizeaza, adopta tendintele dintr-o anumita perioada istorica. Anii `20 au fost cei care au pus accentul pe imaginea tinerei inocente. Prin urmare, daca stilul ingenue este cel care ti se potriveste, nu te feri de rochitele flapper, de trandafirii supradimensionati pe umar, de saluri, dantela si volanase.
loading…