Nu este nici un secret din faptul ca uleiul de peste pastrează inflamatia jos si digestia sub control. Dar ceea ce poate nu stiti este ca beneficiile sale pot avea un impact total asupra densitatii oaselor la arderea grasimilor si puterea creierului.

Protejati-va de la poluarea aerului

Cine a stiut ca unul dintre cele mai multe beneficii ale uleiului de peste include protejarea inimii de la poluarea aerului? Dar, potrivit unui studiu recent american e adevarat. Adulti de 29 de ani de varsta mijlocie au primit trei grame de ulei de peste sau un placebo pe zi, timp de patru saptamani si au fost apoi expusi la aer necurat timp de doua ore. Cercetatorii au descoperit ca cei care au luat ulei de peste nu au aceleasi reactii negative ca cei care au luat doar placebo.

Reduce simptomele de osteoartrita

Potrivit unui studiu al Universitatii din Bristol, ulei omega-3 de peste ar putea reduce in mod semnificativ semnelor si simptomelor de osteoartrita. Diete cu omega-3-bogate in hrana pentru cobai, care se dezvolta in mod natural osteoartrita, a redus boala cu 50%, comparativ cu cei care au mancat dieta standard.

Reduce semnele de imbatranire

Tot mai multe dovezi sugereaza ca scurtarea telomerilor poate inhiba functia de celule stem si de regenerare celulara cauzeaza imbătranirea nesanatoasa. Un studiu din 2010 a descoperit o legatura intre nivelurile sanguine de ulei de peste si rata de scurtare a telomerilor de peste cinci ani, sugerand o explicatie pentru efectele protectoare ale omega-3 acizi grasi.

Ajuta la arderea grasimilor

Anumiti cercetatori de la Universitatea din Australia de Sud au studiat efectele dietei si exercitiile fizice, si au descoperit suplimente de ulei de peste si exercitii facute pentru o combinatie puternica de grasime in pierdere. In timpul studiului, adulti supraponderali si obezi cu sindrom metabolic, au luat ulei omega-3 de peste pe zi, in combinatie cu exercitii.

Foto” adamr

 
loading…


  • vanessa marin

    Eu am tinut mult timp o cura cu ulei de peste, si m-a ajutat enorm la imunitate, conform sfaturilor de aici:
    http://public.gsk.ro/