Tratamente naturiste cu paducel

Paducelul, cunoscut si sub denumirea stiintifica de Crataegus monogyna este un arbust de 2 – 6 m din familia Rosaceae. Acesta are florile albe si fructele rosii si au un miros caracteristic si un gust amarui. Din ele se obtin extracte care sunt folosite la ameliorarea tulburarilor legate de problemele cardiace cu substrat nervos.

 

Ceaiul de fructe de paducel

Acesta este recomandat sa se amestece cu un sfert de litru de apa se pun la macerat, timp de 8-10 ore. Ceaiul se poate pune deoparte, iar planta ramasa se mai poate folosi ca infuzie, amestecandu-se cu inca un sfert de litru de apa. In acelasi timp, este recomandat ca extractele sa nu intre in contact direct cu metalul din, din vase sau din oale, deoarece metalul din care sunt facute va cataliza oxidarea vitaminelor si flavonoidelor.

Siropul de fructe de paducel

Acest sirop este un bun calmant pentru psihic, dar si pentru sistemul nervos. De asemenea, este un excellent tonic cardiac si un sustinator de efort. Se poate prepara cu fructe proaspete de paducel si miere, iar borcanul se lasa la intuneric si racoare intre 4 si 8 sapatmani. Dupa aceea, se filtreaza si se extrage siropul, care se poate administra si de 4 ori pe zi.

Baia cu paducel

Aceasta baie este benefica deoarece pielea, vasele de sange si circulatia sunt activate de catre principiile active din paducel, care au efecte benefice si asupra inimii si a sistemului circulator. Pentru preparare, se foloseste fiertura, care se obtine din doi pumni de frunze si boabe de paducel, care se fierb in doi litri de apa. Aceasta se strecoara si se toarna in apa din baie, impreuna cu un pumn de sare marina.

Extractul de fructe de paducel
Acesta este “medicamentul” cel mai concentrat care se poate obtine din paducel, deoarece este genul de remediu pe care cardiacii, dar si cei care fac eforturi fizice sau intelectuale intense, este bine sa il aiba in orice moment la indemana. El se obtine din tinctura de fructe de paducel, din care se evapora complet alcoolul, ramanand o pulbere rosietica fina, dulce-acrisoara si extrem de concentrata in principii active: extractul de paducel.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (8 votes cast)
Tratamente naturiste cu paducel, 4.4 out of 5 based on 8 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ