Totul despre gemeni

Parasind constelatia Taurului, Soarele a poposit in cea a Gemenilor pe data de 22 mai si se indreapta catre cea a Racului dupa 21 iunie.

Carcotasii ar spune ca ceea ce ii face pe Gemeni atat de dragalasi este Sindromul Personalitatilor Multiple de care par sa sufere majoritatea dintre ei. Cu mintea care ticaie asemeni unui ceas elvetian (sau unei bombe cu ceas) sunt o combinatie ilara intre Platon si Robin Williams. E nevoie de o perioada de acomodare atunci cand ai de a face pentru prima data cu un asemenea nativ, dar si de o cultura generala si imaginatie pe masura, deoarece te surprind cu analogiile colorate si la care greu iti cade fisa. Arareori ii vezi sa-si faca griji pentru ceva, deoarece fiecare lupta pierduta ii invata cate ceva despre viata si deschide usa unor oportunitati noi si interesante. Dar cand un prieten iti spune ca este natie Gemeni, ce alte secrete ti se mai releva despre caracterul sau?

Porecla: Gura-Sparta. “De vreo cativa ani incoace,/ Gura nu-i mai tace…” Cam asta este povestea poreclei primite de catre nativul Gemeni care, limbut fiind, este destul de sincer incat sa o recunoasca senin si fara menajamente.

Floarea: Liliacul. Probabil traditia a atribuit acestui semn floarea de liliac pentru durata de viata scurta a acesteia ce aduce aminte de varietatea activitailor Gemenilor, dar si a modului in care acesta evita rutina si monotonia.

Parfumul: Deoarece au o personalitate duala, iar cei doi “gemeni” care impart acelasi trup tind sa mai aiba gusturi diferite, aleg, de obicei, parfumurile din combinatii din note care se impletesc cu succes, surprinzand simturile celor din jur in modul cel mai placut.

Metalul: Mercurul. Nu degeaba se spune despre acesti nativi ca sunt ca “argintul viu”. Daca ti-ai propus sa faci un Gemeni sa stea locului si sa nu se miste incoace si-ncolo, minunandu-se de toate cele din jur, ti-ai ales printre cele mai dificile sarcini din lume.

Piatra pretioasa: Agatul. Aceasta piatra pretioasa caracterizeaza pe deplin acest nativ, iar fatetele sale multicolorate amintesc de caracterul spumos si diferitele fatade ale aceluiasi personaj care uneori se lasa distrat de o balerina din cutia muzicala, iar alteori pur si simplu iti cotrobaie curios prin farduri.

Melodia: Unii ar spune ca daca telefonul mobil nu a fost conceput chiar de catre un nativ Gemeni, cu siguranta i-a fost dedicat unuia! Si oricat de vorbaret ar fi, uneori mai este si pretentios. Tocmai din cauza aceasta i se potriveste “Telephone” de la Lady Gaga si Beyoncé.

Filmul: Cauti un film naiv, inteligent, comic si dramatic in acelasi timp care sa incite simtul cinefil al amicului tau Gemeni? Incearca “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”. Garantam reusita, dar si un tratament temporar al dislexiei prietenului agitat.

Surpriza perfecta: Chiar si gandul ca se asteapta la un cadou de la tine, dar nu isi da seama despre ce e vorba il incita la maximum! Pentru un efect scontat, lasa-i indicii in fiecare zi pana in momentul in care ii vei revela cadoul sau locatia acestuia: biletele, cuvinte-cheie, o harta a comorii…

Deoarece se plictiseste usor si il sperie pana si perspectiva rutinei, va evita sa incerce mereu aceleasi lucruri in dormitor. Ai putea sa achizitionezi cateva jucarii care nu-i vor stimula doar imaginatia si curiozitatea, ci si simturile.

Cu cine se potrivesc: Pe principiul ca “aerul intretine arderea”, ar genera un adevarat foc de tabara cu nativii Berbec, Sagetator si chiar Leu. Mai fac casa buna si cu Varsatorii care le permit sa se invarta in cerc timp de doua ore incontinuu, dar si organizeze un teatru de papusi cu ratustele de baie.

Le displac: Ar fi o adevarata tragedie pentru un Gemeni sa stea singur, izolat intr-un varf de munte, fara telefon mobil sau internet pentru a-si satisface nevoile de socializare. Mai mult, se tem de a le fi rapita libertatea si independenta intelectuala, aparandu-si cu strasnicie dreptul la libera exprimare.

Vedete Gemeni: Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Natalie Portman, Johnny Depp, Paul McCartney, Morgan Freeman.

Articol scris de Anca -Simina Martin- Astrolog

Foto: Salvatore Vuono

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)
Totul despre gemeni, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ