Top 5 noi joburi de succes in RomaniaAstazi, joburile de succes sunt putine. Ele ofera cariere exceptionale oamenilor ce le practica si bineinteles, beneficii pe masura.
Haideti sa urmarim un top al celor mai de success noi joburi in Romania:

1. Media analyst
Un analist media face utilizarea extensiva a cifrelor de audienta de cercetare. Printe responsabilitatile tipice ale unui analist media se includ: selectarea metodelor de cercetare adecvate pentru criteriile de client pre-definite, proiectarea si utilizarea instrumentelor calitative si cantitative de cercetare, cum ar fi chestionare, focus grupuri, citirea comunicatelor de presa sau analiza rezultatelor de cercetare, folosind o varietate de instrumente numerice si de IT.
2. Editor online
Datorita cu dezvoltarea internetului, au aparut foarte multe site-uri, care la randul lor, au nevoie de o echipa care sa il creasca si sa il intretina. Jurnalismul online presupune aceleasi atributii precum cele ale presei tiparite, insa singura diferenta este ca acest job se poate realiza si de acasa, cu ajutorul unui program special creat, unde editorii pot lucra si la care intreaga echipa poate avea acces.
3. Social Media specialist
Un specialist social media trebuie sa fie responsabil pentru toate mass-media sociala legata de publicitate, gestionand retele precum Twitter, Facebook si alte pagini. Acesta este un loc de munca cu norma intreaga si implica in mare parte petrecerea timpului pe internet. Printre responsabilitatile unui Social Media se gasesc: planificarea strategiilor de marketing, prezentarea unui plan de publicitate, monitorizarea periodica a social mass-media sau mentinerea unor bune relatii cu clientii prin intermediul social media
4. Specialist SEO
Concret, un Specialist SEO ofera servicii de SEO (Search Engine Optimization) si linkbuilding. Pentru ca rostul unei optimizari SEO nu este doar de a imbunatati aspectul unei pagini, ci si de a oferi o strctura optimizata a siteului companiei, iar prin acest lucru, adresele web vor deveni un bun aliat. Un specialist SEO identifica principalii factori de ordin tehnic care impiedica indexarea completa si pozitionarea site-ului, ajuta la pozitionare Google si la traficul siteului.

5. Specialist Relatii Publice
Jobul de specialist in Relatii Publice asigura si mentine o imagine unitara a firmei respective, in acord cu politica acesteia. Printre responsabilitatiile unui specialist de Relatii Publice intra: elaborarea si implementarea planului de PR in functie de obiectivele companiei, elaborarea si publicarea tuturor materialelor de prezentare a firmei, pregatirea evenimentelor de promovare a imaginii firmei, iar in functie de marimea, specificul si organigrama firmei, obiectivele pot varia.

Un articol redactat de Bianca Berchez.

Foto: Stuart Miles

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.