Unii zic ca in ziua de astazi este mai complicat sa gasesti o femeie care sa gateasca divin, sa pastreze casa intr-o ordine ireprosabila si sa-si creasca si sa-si educe copiii exemplar.

Fie ca se datoreaza tendintei actuale oarecum exacerbate de emancipare, fie ca femeile ezita sa-si incerce aceste talente feminine, cert este ca un anumit grup de exponente  inca poseda aceste calitati “de moda veche”. Sa vedem in care semne s-au nascut!
3. Fecioara: Casa gospodinei Fecioara este asemenea unei farmacii. Multe lucrusoare puse intr-o ordine perfecta pe etajere pe care nu apuca sa se astearna niciun fir de praf. Nu se poate spune ca este o bucatareasa de neegalat, dar respecta cu sfintenie cantitatile inscrise in cartea de bucate si are grija sa-si serveasca musafirii doar cu cele mai reusite preparate. Mereu panicata cand este vorba de copiii ei, are grija sa le calce pana si sosetele de teama virusurilor si a bacteriilor. Probabil ca odraslele ei sunt singurele care ies in parc cu camasutele apretate si calcate la dunga  In casa ei, totul se intampla dupa un program bine stabilit, pe care il vor prelua, pe nesimtite si mostenitorii ei.
2. Taur: Despre gospodina Taur se poate spune clar ca este o femeie strasnica si indaratnica. Un fel de Vitoria Lipan, daca vreti. Chiar daca nu ar fi maritata si ar avea un copil, ar putea sa sustina lejer o gospodarie singura. Gateste bine ce stie ea ca-i iese si nu se prea incumeta sa incerce ceva nou. Ii place sa guste, sa condimenteze atent, sa adulmece mirosul tuturor ingredientelor pana ajunge la compozitia perfecta. Cand este vorba de copiii ei, arareori le da nas. Este stricta si nu le permite sa intreaca masura, dar nu uita sa-i recompenseze cu cele mai bune dulciuri atunci cand au fost cuminti si ascultatori. Probabil si pentru ca, dupa ce ei au adormit, se rasfata si ea cu putina ciocolata…
1. Rac: Chiar daca ar avea in jur de 30 de ani, casa gospodinei Rac este tot un fel de “casa bunicii”: calda, primitoare, o adevarata oaza de liniste si desfatare. Pastreaza cu mult drag daruri, uneori fara gust, primite de la cei dragi, pe care nu se indura nicicum sa le arunce. Gateste cu suflet si se straduieste sa invete lucruri noi pe care le indragesc mult cei apropiati si arareori da gres. Unii ar zice ca e o mama egoista, dar are nevoie de ceva timp sa invete sa spuna “nu” si sa-i struneasca pe cei mici. Isi doreste sa-i pastreze pe copii mereu aproape de ea si cu greu se desparte de acestia cand e timpul sa-si ia zborul. Oricum, va avea grija ca din bagajul lor spre necunoscut sa nu lipseasca absolut nimic.

Articol scris de : Anca -Simina Martin

Foto: Ambro
loading…