Tinteste sus in cariera

Locul de munca pentru care optezi are mult de-a face cu prioritatile tale si cu perspectiva ta asupra vietii tale, privita din toate punctele de vedere.

Sunt peroane care prefera sa se concentreze asupra vietii de familie, fapt pentru care se vor orienta catre un job care nu le solicita prea mult. In schimb, in ultima vreme, majoritatea oamenilor isi doresc sa isi cladeasca o cariera, un nume si sa beneficieze de toate satisfactiile materiale si sociale pe care le ofera aceasta alegere.

Daca iti doresti serviciu doar pentru satisfactia materiala, atunci e cazul sa optezi pentru firme mari, puternice, eventual din cele care au capital international. Dar in acest caz trebuie sa fii foarte sigura pe tine, sa stii foarte bine ceea ce ai de oferit si sa nu uiti ca intr-o companie mare si responsabilitatile tale vor fi mari.

In cazul in care salariul nu te multumeste, nu da bir cu fugitii din prima, deoarece e foarte probabil ca angajatorul sa-ti ofere conditii foarte bune de munca sau alte avantaje, cum ar fi masina de serviciu, telefon de serviciu, cursuri de limbi straine sau chiar o locuinta de serviciu. In plus, uneori se acorda prime pentru intreaga echipa, pentru cei mai buni angajati sau prime de sarbatori.

Un aspect foarte important in goana ta dupa un serviciu este posibilitatea de a face cariera, asa ca incearca sa te vezi peste 3 ani, peste 5 ani, incearca sa-ti imaginezi ce ai vrea sa faci, unde ai vrea sa te afli, daca visezi la un post de conducere sau ramai ca simplu functionar, daca vrei sa conduci proiecte independente sau sa fii tot sub comanda cuiva.

Daca ai reflectat bine asupra acestor lucruri, atunci afla inainte de a semna vreun contract, ce posibilitati de avansare exista si cat de departe in viitor pot aparea acestea. Cand te-ai hotarat ce-ti doresti, nu-ti mai ramane decat sa iti trimiti CV la firma la care doresti sa lucrezi, sau sa iei legatura cu departamentul respectiv sau chiar cu directorul companiei. Daca nu vrei sa faci un pas atat de mare si sa contactezi sefii cei mari sau ti-e teama ca nu ti se va citi CV-ul, atunci incearca sa gasesti de lucru prin intermediul prietenilor sau rudelor. Angajatorul te va primi bine deoarece pleaca de la premisa ca functionarul lui nu va recomanda pe cineva nepotrivit.

Fotograf: Jannoon028

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Tinteste sus in cariera, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ