Sfaturi pentru un interviu reusitStii foarte bine ca in lumea afacerilor nu ai aceeasi libertate de exprimare pe care o ai in oricare alte circumstante. In acest context, nu mai e important doar limbajul in sine, ci si limbajul trupului.

Iar cand mergi la un interviu pentru un job, nu trebuie sa minti, deoarece trebuie sa fii o prea buna artista sa poti controla fiecare gest. La un interviu, intervin si emotiile, facandu-l un obstacol destul de greu de trecut, asa ca ce te faci cand persoana din fata ta te studiaza atent, observandu-ti si cea mai mica nesiguranta? In acest caz, trebuie sa fii diplomata si sa folosesti termeni de business, precisi si profesionali, fraze scurte si clare.

Daca eventualul angajator te intreaba daca fostul tau sef ar putea sa dea referinte despre tine, iar tu stii ca nu te-ai despartit de acesta in termeni prea buni, atunci recomanda alte persoane despre care stii ca ti-ar da referinte bune. Iar daca fostul tau este singurul, atunci incearca sa obtii recomandari mai de sus, de la seful cel mare.

La o intrebare in ceea ce priveste postul pe care il doresti in firma respectiva, nu e cazul sa raspunzi indiferent, ci ca ii spui persoanei din fata ta ca iti doresti un post care sa-ti ofere sansa unei cariere pe termen lung. Angajatorul trebuie sa vada ca esti constienta de faptul ca mai ai lucruri de invatat.

Cand te intreaba care iti sunt realizarile pana la momentul respectiv, nu te da de gol spunand ca n-ai realizat nimic deosebit, ci incearca sa-ti amintesti de proiectele la care ai lucrat candva, de un anumit curs pe care l-ai urmat si care te-a ajutat sa inveti mai multe, de motivele pentru care ai castigat anumite bonusuri. Toate acestea dau bine la un interviu.

Prin urmare, la un interviu trebuie sa fii sincera si modesta, insa sa nu eziti sa scoti in evidenta calitatile si realizarile tale. Angajatorul trebuie sa vada ca esti o persoana motivata, dornica sa evolueze si cu multa, multa incredere in fortele proprii.

Fotograf: Ambro

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.