La un moment dat majoritatea oamenilor se plictisesc de job-ul pe care il desfasoara de multi ani sau, pur si simplu, ajung la concluzia ca nu mai este satisfacator.

Daca te afli intr-o asemenea situatie, lucrul cel mai nepotrivit pe care il poti face este sa iti treci cu vederea sentimentele negative si sa continui cu aceeasi profesie, desi iti este pe zi ce trece mai greu. Rezultatul va fi evident: scaderea productivitatii. Insa, si in cazul in care iei in considerarea schimbarea profesiei, trebuie sa te asiguri ca ai trecut in revista toate avantajele si dezavantajele acestei actiuni.

Daca ai ajuns la concluzia ca nu mai poti profesa sub nici o forma in domeniul in care te afli, atunci este timpul sa incepi sa te gandesti la o schimbare majora. Incepe prin a urma cativa pasi simpli care te-ar putea ajuta sa faci o alegere rationala in ceea ce priveste noul loc de munca. Inarmeaza-te cu un stilou si cu cateva coli de hartie. Totul devine mai clar din momentul in care este scris.

Incepe prin a imparti foaia in doua. Scrie in prima coloana sarcinile pe care iti place sa le indeplinesti la actualul loc de munca, iar in a doua, cele pe care le urasti. Nu conteaza daca le indeplinesti sau nu perfect, ci numai faptul ca iti fac placere sau nu. Incearca sa notezi absolut tot ce ti se pare relevant si nu te zgarci cu detaliile.

Mai departe, ia o alta foaie si procedeaza la fel ca in cazul celei dintai. De aceasta data descrie in prima coloana genul de oameni cu care iti place sa lucrezi. Gandeste-te la intreaga ta experienta profesionala si la colegii si sefii care te-au facut sa iti iubesti job-ul. In a doua coloana, descrie oamenii cu care nu iti place sa lucrezi si care te fac sa dai orice numai pentru a-i evita.

La finalul acestui exercitiu simplu, al carui rol este ca tu sa treci in revista absolut toate dorintele pe care le-ai putea avea de la o eventuala noua profesie, nu iti ramane decat sa iei o decizie inteleapta. Nu uita ca niciodaca nu esti singura. Apeleaza la prietenii si familia ta pentru sfaturi si sustinere.

Fotograf: Sippakorn

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.