Romania Latin Dance Cup

Cu toate ca inceputul anului scolar s-a amanat cu o saptamana, cu toate ca ploile inca nu umplu strazile de apa, iar oamenii inca n-au pus la pastrare palariile de vara, nici ochelarii de soare, toamna isi face simtita subtil prezenta. Prin serile mai friguroase putin, prin frunzele care au inceput sa dea in galben, prin mirosul de struguri copti, prin puisorii din cuiburi care deja fac acrobatii in aer.

Odata cu sosirea anotimpului caramiziu devenim parca, fiecare dintre noi, mai responsabili. Toti prietenii s-au intors din concediu, vecina de la 2 a inceput sa puna legume la murat, iar copiii din scara blocului se lauda fiecare cu ce are mai nou si frumos in “arsenalul” de scoala.

Si in lumea salsa suna clopotelul de intrare la clasa. De fapt, suna clavele (2-3, 5 si 8; 2-3, 5 si 8; 2-3, 5 si 8…). Ne lasam purtati de ritm, pasii incep sa mangaie podeaua si corpul urmeaza trairile inimii. Tinutele de dans sunt pregatite, cluburile sunt deschise in fiecare seara, salseros y salseras vin cu povesti de la festivalurile la care au fost.

Sunt insa si acei dansatori care vara aceasta nu au avut vacanta. Ba chiar au muncit mai mult decat de obicei. De ce? Pentru ca sunt dintre aceia care participa la Concursul National de Salsa, calificarile pentru World Latin Dance Cup, Miami USA.

Albert Tores, “monstrul sacru” al lumii salsa internationale, caruia o sa-i dedicam articolul urmator, va fi prezentatorul, alaturi de carismaticul nostru Wilmark. Din juriu fac parte originalii Diana Montoya si Arneys Rubio, minunati pe ringul de dans, cu coregrafii definite de acrobatii curate, bine executate, influentate subtil de balet si dans contemporan., campioni Spaniei la Salsa Cabaret in 2007. Cei doi formeaza un cuplu pe ringul de dans si explodeaza atunci cand luminile rampei se aprind (http://www.youtube.com/watch?v=EJORKkQoFic). Vor juriza de asemenea si ambitiosii Dimitris si Stella (caracterizati de pasiune, senzualitate, rapiditate, copiind frumos stilul lui Oliver si al Ludei, campionii mondiali la salsa http://www.youtube.com/watch?v=Wy5X4nKgOAo&feature=related ), alaturi de focosii Junior si Emily Alabi (http://www.youtube.com/watch?v=Zj2DeP1IqA8).

Toti acestia vor face onoare cu prezenta lor publicului si concurentilor, fiind puncte de reper internationale atunci cand vine vorba de incropirea unei coregrafii sau pur si simplu definirea stilului propriu de dans.

Ca tot am vorbit de reguli pe ringul de dans in ultimele doua articole, iata si aici o scurta insiruire ale regulilor campionatului (putine, dar esentiale): calcarea pasilor de dans pe ritm, fie ca este vorba de salsa on 1 sau on 2; sincronizarea celor doi parteneri de dans, alaturi de lead and follow; stil, control si acuratete in executie; prezentare (atitudine, tinute, incredere).

Perechea castigatoare  va reprezenta Romania la Miami, la World Latin Dance Cup. Se vor da de asemenea premii pentru Salsa Amatori, Salsa Grup, Salsa Solo, Salsa Copii si Bachata. Le uram succes celor care stau cu emotii si abia asteptam un interviu cu campionii nationali. Let’s salsa!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ