Roinita, o planta cu rol cicatrizant

Roinita este o planta care la infatisare se aseamana cu urzica si care este cunoscuta pentru efectele ei terapeutice asupra afectiunilor stomacului, asupra calmarii starilor nervoase, inlaturarii diareei sau asupra stimularii poftei de mancare.

Sub denumirea ei stiintifica de Melissa officinalis, aceasta poate fi utilizata si pentru vindecarea ranilor, datorita proprietatilor pe care aceasta planta cicatrizanta le are.

Pulberea
Aceasta se obtine prin macinarea tulpinilor uscate de roinita si prin depozitarea acestei pulberi intr-un borcan inchis ermetic, tinut pe o perioada de 2 saptamani intr-un loc rece si intunecos, dupa care se administreaza de 3 ori pe zi, cate o lingurita pe stomacul gol.
Tinctura
Aceasta se realizeaza astfel: se pun intr-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de roinita, la care adaugati doua pahare de alcool alimentar de 50 de grade. SAcest borcan se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de 2 saptamani, dupa care se administreaza de 4 ori pe zi, cate 50 de picaturi diluate in apa.
Infuzia 

Pentru prepararea infuziei de roinita, se pune la macerat in jumatate de litru de apa 3-4 linguri de roinita, timp de 10 ore, dupa care se filtreaza, iar dupa aceea preparaul rezultat se pune deoparte si in planta ramasa se fierbe inca jumatate de litru de apa pentru a obtine un preparat ce se foloseste intern, sub forma de comprese sau bai.
Uleiul de roinita

Pentru acest preparat aveti nevoie de  15 linguri de pulbere de roinita, peste care sa adaugati jumatate de litru de ulei de floarea-soarelui si care se pun la fiert. Acestea se lasa la macerat vreme de doua saptamani, dupa care se filtreaza, iar preparatul se poate folosi atat intern, cat si extern.

Sursa foto-mgod.webtretho.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Roinita, o planta cu rol cicatrizant, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ