Piureul de cartofi este una dintre cele mai cunoscute si apreciate garnituri pentru felurile principale.Cel mai bun piure de cartofi , gustos si pufos !

Ingrediente

a:6:{i:0;a:2:{s:4:"name";s:15:"700 gr cartofi";s:4:"note";s:0:"";}i:1;a:2:{s:4:"name";s:37:"80 gr unt continut ridicat de grasime";s:4:"note";s:0:"";}i:2;a:2:{s:4:"name";s:12:"100 ml lapte";s:4:"note";s:0:"";}i:3;a:2:{s:4:"name";s:14:"50 gr smantana";s:4:"note";s:0:"";}i:4;a:2:{s:4:"name";s:4:"sare";s:4:"note";s:0:"";}i:5;a:2:{s:4:"name";s:15:"piper dupa gust";s:4:"note";s:0:"";}}

Instructiuni

Cartofii se spala bine , se curata de coaja si se spala din nou, pentru a indeparta impuritatile .
Cartofii se taie in cuburi si se pun intr-o cratita. Se adauga apa rece , pana cand aceasta acopera cartofii. Se adauga sarea si se pun la fiert.
Cand sunt fierti , se ia cratita de pe foc iar apa se strecoara, pentru a ramane numai cartofii.
Acestia se pun inapoi in oala , peste ei se adauga smantana si untul si omogenizam. Se adauga treptat lapte cald si se amesteca bine pentru a obtine un piure pufos.
Se adauga sare si piper dupa gust
Piureul de cartofi se serveste fierbinte , ca garnitura pentru diverse mancaruri: , friptura , pui pane, friptura de miel ,
pui , etc.
Poate fi aromatizat cu usturoi sau parmezan.

[Total: 0    Average: 0/5]



Comments are closed.