Pericolele dietelor FULGERDe cele mai multe ori, dietele rapide implica consumul ceaiurilor diuretice sau purgative (din comert), a caror efecte, se spune, se pot vedea in doar cateva zile.

Alte metode ar fi postul negru si dietele restrictive, ce implica un consum de aproximativ 600, maxim 800 de calorii zilnic. Aceste metode au insa consecinte asupra organismului, cum ar fi: deshidratare, pierderea in cantitate mare a unor vitamine si minerale din organism, afectarea mucoasei intestinale si in cazuri mai grave, chiar modificarea intregului metabolism.
Daca e sa ne referim la utilizarea ceaiurilor diuretice, este necesar sa se precizeze faptul ca o data incetata aceasta dieta, organismul se rehidrateaza. Se pierd, de fapt, kilograme lichide, care, imediat dupa depasirea evenimentului pentru care s-a tinut dieta, incep sa se acumuleze din nou, ajungandu-se astfel la greutatea initiala. In cazul unei diete restrictive, stoparea acesteia inseamna reluarea unui festin mult asteptat. Statisticile spun ca cele mai predispuse persoane sunt adolescentele si tinerele, care apeleaza la diuretice si la postul negru, in incercarea de a ajunge la o greutate “ideala”. Asa-zisele “diete minune” par usor de respectat pentru ca nu se intind pe perioade mari de timp, dar rezultatele lor sunt adesea dezamagitoare; o data incheiata dieta, stilul anterior de viata se reia.

Medicii nutritionisti lupta impotriva acestor diete, deoarece s-au descoperit dovezi ale alterarii starii de sanatate; cea mai buna dieta cu cele mai bune rezultate trebuie sa aiba loc in echipa cu un medic nutritionist, un dietetician si un psiholog.

O dieta potrivita pentru orice varsta, ar putea fi dieta cu struguri, despre care se stie ca sunt plini de minerale (fier, calciu, magneziu), vitamine (B, C, E, A, PP, K), proteine care mentin hidratarea organismului. Dieta cu struguri este indicata si persoanelor suferinde de diabet, dar si celor cu boli cornice renale sau intestinale. Inainte de inceperea dietei, totusi, este necesar sa se consulte medical de familie.

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.