Paté de foie gras



Reteta frantuzeasca ”Paté de foie gras” a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu` si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (vis-a-vis de Parcul Carol).

Ingrediente

1 lingura cognac, 1 lingura sare de mare, 1,6 kg.  ficat de gasca, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita), dulceata de ceapa, lapte, merisoare, paine prajita, vin rosu.




Mod de preparare

Se dizolva sarea de mare in lapte, apoi se adauga ficatul, se acopera cu lapte si se lasa 1-2 ore la frigider. Dupa 2 ore se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temperatura camerei. Se curata ficatul bine de pielita, se taie bucati, se presara cu condimente, sare, congnac si vin si se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se paseaza cu furculita si se da la rece.

Mod de servire

Se monteaza pe suport de paine prajita, cu dulceata de ceapa. Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015. In iunie promovam bucataria frantuzeasca iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna este Vaporu`.

Salvează

[Total: 0    Average: 0/5]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Paté de foie gras



Reteta frantuzeasca ”Paté de foie gras” a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu` si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (vis-a-vis de Parcul Carol).

Ingrediente

a:10:{i:0;a:2:{s:4:"name";s:22:"1,6 kg. Ficat de gasca";s:4:"note";s:0:"";}i:1;a:2:{s:4:"name";s:22:"1 lingura sare de mare";s:4:"note";s:0:"";}i:2;a:2:{s:4:"name";s:33:"1/2 lingurita piper negru macinat";s:4:"note";s:0:"";}i:3;a:2:{s:4:"name";s:41:"1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita)";s:4:"note";s:0:"";}i:4;a:2:{s:4:"name";s:16:"1 lingura cognac";s:4:"note";s:0:"";}i:5;a:2:{s:4:"name";s:9:"merisoare";s:4:"note";s:0:"";}i:6;a:2:{s:4:"name";s:8:"vin rosu";s:4:"note";s:0:"";}i:7;a:2:{s:4:"name";s:5:"lapte";s:4:"note";s:0:"";}i:8;a:2:{s:4:"name";s:17:"dulceata de ceapa";s:4:"note";s:0:"";}i:9;a:2:{s:4:"name";s:13:"paine prajita";s:4:"note";s:0:"";}}

Instructiuni

Mod de preparare

Se dizolva sarea de mare in lapte, apoi se adauga ficatul, se acopera cu lapte si se lasa 1-2 ore la frigider. Dupa 2 ore se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temperatura camerei.

Se curata ficatul bine de pielita, se taie bucati, se presara cu condimente, sare, congnac si vin si se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se paseaza cu furculita si se da la rece.

Mod de servire

Se monteaza pe suport de paine prajita, cu dulceata de ceapa.

Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015. In iunie promovam bucataria frantuzeasca iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna este Vaporu`.

[Total: 0    Average: 0/5]



Comments are closed.