O reteta simpla si rapida de paste cu rosii. Sunt delicioase si aromate, ideale pentru masa de pranz sau cina.

Ingrediente

1 ceapa mare, 1 lingura pasta de tomate, 1 lingurita de zahar, 30 ml ulei, 300 g paste tip penne, 4 catei de usturoi, 40 ml apa calda, cimbru uscat, piper dupa gust, pulpa de la 5 rosii potrivite , sare si piper dupa gust, 1/2 lingurita amidon.





Mod de Preparare

  1. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Ceapa se taie marunt si  se caleste in ulei  pana se inmoaie.
  3. Aadaugam  apa ,  pulpa de rosii, pasta de tomate, usturoiul si zaharul.
  4. Lasam sa fiarba la foc mic ( cca 15 minute) , adaugam amidonul dizolvat in 30 ml apa si adaugam cimbru, sare ,  piper dupa gust .
  5. Mai lasam sa fiarba 1 minut apoi adaugam pastele scurse si amestecam usor.
  6. Se servesc calde , dupa preferinta cu parmezan.

Pofta Buna!