Mereu ne plangem ca tenul nostru nu este perfect, desi juram ca investim in el timp si produse de cea mai buna calitate. Demachiant, lotiune tonifianta, creme, mastiā€¦ oricat am incerca sa il mentinem curat si sanatos, tot mai apare un cos din cand in cand, sau cate o iritatie.

In cazul acesta, ce este de facut? Exista anumite obiceiuri care, desi noi nu ne dam seama, ne afecteaza tenul. Aparent, sunt lucruri mici si lipsite de importanta. Sa vedem care ar fi acestea ca sa stim cum ar trebui sa le evitam.

Cate dintre noi isi curata pensulele si buretii pentru machiaj in mod regulat? Cred ca putine femei fac asta destul de des. Faptul ca esti singura care foloseste acele ustensile de machiaj, nu inseamna ca esti in siguranta. Bacteriile se aduna in timp, iar acest lucru nu se intampla numai daca imparti pensulele cu altcineva. Recomandat este sa iti cureti ustensilele o data pe saptamana. Desigur, toate dischetele pe care le folosesti trebuie sa fie de unica folosinta.

Atunci cand folosesti produse pentru par, cum ar fi fixativul sau spuma, trebuie sa fii mereu atenta ca acestea sa nu intre in contact cu tenul. Produsele de fixare pot sa iti inchida porii, pielea nu va mai putea sa respire si astfel vor aparea cosuri si puncte negre. Insa nu este de ajuns sa fii atenta doar cand le aplici. Daca nu iti speli parul inainte de culcare, fixativul si spuma vor intra in contact cu lenjeria de pat si cu perna, iar de acolo se vor lipi direct pe fata ta. Oricum, nu este sanatos nici pentru par sa dormi fara sa fi indeparat produsele de fixare.

Machiajul in sine poate irita tenul daca ai pielea mai sensibila sau daca nu folosesti produse de calitate. Fii atenta la produsele care iti fac rau si renunta sa le mai folosesti. Incearca sa gasesti o alternativa la ele. In general, este indicat sa eviti produsele de machiaj care contin coloranti artificiali, lanolina, ulei mineral si parfumuri sintetice. Daca ai tenul sensibil, opteaza pentru produse bio.

Foto: ahmet guler
loading…