O prezentare de success

De cele mai multe ori, te ia durerea de cap numai cand te gandesti ca ai de facut o prezentare de proiect la serviciu. Dar daca esti cu adevarat buna in ceea ce faci, atunci exista cateva metode prin care te poti face remarcata de privitori.

E adevarat ca daca audienta e mare, e dificil sa scapi de emotii, cu atat mai mult cu cat si seful tau se afla in sala si ultimul lucru pe care il vrei este ca el sa fie dezamagit de felul in care ti-ai indeplinit sarcina de lucru. Si, desi esti constienta ca esti buna si ca lucrarea a iesit asa cum iti doreai, iti doresti sa iasa si prezentarea ei la fel, dar nu esti foarte sigura pe abilitatea ta de a prezenta oamenilor ceea ce ai lucrat acolo, astfel incat ei sa fie de accord cu tine.

Primul pas spre o prezentare buna este sa nu te mai gandesti ca esti singura persoana din lume care se simte asa. Cu totii avem temerile noastre, chiar si atunci cand parem stapani pe noi. Incearca sa-ti cunosti audienta inainte de prezentarea propriu-zisa, iar daca e formata doar din colegii cu care lucrezi zilnic, atunci ii cunosti deja destul de bine, si poti chiar strecura cateva glumite in prezentare pentru a detensiona atmosfera.

La orice fel de prezentare ai fost prezenta in trecut, ai aflat pe propria piele cat de plictisitoare e persoana din fata ta care se lungeste cu vorba si uita de incheiere. Asa ca, daca nu iti doresti sa fii la randul tau plictisitoare, organizeaza informatiile pe care le ai de spus celorlalti, astfel incat prezentarea ta sa nu dureze mai mult de 20 de minute. Colegii si seful vor aprecia cu siguranta ca nu le rapesti din timp si ca nu-i plictisesti, si poate ca vor invata si altii de la tine.

Fotograf: Ambro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ