Moda la birou

In ultimii ani, in special vara, cand pleci dimineata spre birou, vezi majoritatea tinerelor din ce in ce mai dezbracate, chiar si cele mai conservatoare dintre ele optand acum tot pentru tinute sumare.

In Statele Unite exista un termen care le denumeste pe aceste tinere si anume „skintern”, sau in traducere libera, un fel de stagiara careia i se vede o buna parte din piele. Tot in State s-au organizat concursuri pentru desemnarea celor mai dragute  angajate, dar nu toate companiile au primit cu bratele deschise aceste comportamente, multe dintre ele alegand sa instituie coduri vestimentare si de conduita, din dorinta de a evita o defilare de haine mulate, rochii de plaja sau fuste mine la birou.

Unii spun ca aceasta moda mai mult golasa la birou tine de o independenta si de un nonconformism specifice timpurilor pe care le traim, dar si faptului ca femeile isi aleg astfel de tinute cu anumite motive. Astfel ca generatia noua care este proaspat iesita din scoala, tinde sa se imbrace asa cum simte, deoarece peste tot se spune ca aceasta noua generatie este viitorul, iar tinerii se simt privilegiati. In plus, mass-media e plina de celebritati, staruri sau modele, toata aratand intr-un anumit fel si impunandu-si fiecare stilul sau, de aceea nu e cazul sa ne mai miram cand vedem pe strada persoane imbracate care mai de care mai fistichiu sau mai ciudat. Conceptul de tinuta lejera purtata vinerea s-a cam extins devenind valabil pentru intreaga saptamana, asa ca nu e de mirare ca nu mai stim cu ce sa ne imbracam. Topurile colorate care lasa buricul la vedere, slapii sau sandalele care se tin doar in cate o breteluta, fustele mult prea scurte nu sunt indicate spre a fi purtate la serviciu, cu exceptia cazului in care lucrezi undeva la mare. In plus, daca la birou mergi in slapi, cand mergi la plaja cu ce te mai incalti?

Daca iti doresti neaparat sa porti o rochie cu bretele sau fara bretele la birou, imbraca si un bolero pe umeri sau o jacheta scurta la care sa asortezi o pereche de cizme lungi.

Foto: adamr

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Moda la birou, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ