Moda anilor ’70

Stilul vestimentar al anilor ’70 a fost influentat de calatoriile spre destinatii exotice, cresterea veniturilor, de atitudinea impotriva razboiului din Vietnam, liberalizarea consumului de substante halucinogene, aparitia poliesterului.

S-a incercat intoarcerea la natura si la origini. Astfel au luat nastere stilurile hippie, etno si boho. Recesiunea ultimilor ani a readus in atentia designerilor si magazinelor de imbracaminte si incaltaminte lucruri noi de inspiratie din acei ani. Exista stocuri de materiale uitate prin magazii si e mai usor sa reinventezi ceva ce a avut mult succes.

Pentru vara, croielile preferate sunt cele lejere, rochiile sunt fie foarte scurte, fie foarte lungi si largi, materialele sunt facute din fibre naturale, se poarta aspectul necalcat, salurile cu modele etno, veste, sacouri largi si camasi aruncate neglijent peste rochii. Si pantalonii, topurile si salopetele se poarta largi.

Revine la moda si iia impreuna cu toate interpretarile ei moderne care sunt lejere si racoroase, perfecte pentru zilele de vara. Se folosesc materiale usoare – inul, rayonul, matasea si voalurile, tercotul si alte materiale termo, aero, hidro si light – care pot fi gasite in cazul lenjeriei intime dar si la vestimentatia sport.

In ziua de azi cumparaturile au devenit un adevarat sport international, de vreme ce femeile urmaresc reducerile substantiale de preturi la produsele marilor case de moda, in marile magazine ale lumii. In anii ’70 au aparut produsele de inspiratie etnica si au invadat vestimentatia zilnica, iar accesoriile folk sunt astazi adevarate piese de colectie.

Pentru a capata un look autentic bazat pe complexul stilistic hippie-etno-boho, trebuie sa ai parul lung natural, curat, rebel, batut de vant, de soare si de ploaie, impletit cu flori sau incretit usor la tample. Ca vestimentatii se poarta kimonouri, sariuri, pareo, veste, pelerine, bundite, tolbe, saluri, esarfe, bratari de lemn sau piele, ciucuri, franjuri, broderii, tinte metalice, pietre, margele, cristale, paiete, imprimeuri de tot felul, banuti, scoici.

Totul e natural, chic, excentric, modern, colorat, atrage toate privirile si este vesel.

Fotograf: photostock

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Moda anilor ’70, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ