Mierea de albine

Mierea de albine este un adevarat medicament natural care contine peste 400 de substante cu mare valoare terapeutica.Dupa recoltarea nectarului, intregul stup lucreaza pentru a transforma zaharurile din flori si frunze intr-un fel de pasta semi-lichida foarte complexa ca si continut. Mierea contine apa biologica, fructoza, zaharoza, glucoza, maltoza, minerale, enzime, ceruri si vitaminele A,B,C,D si E. Toate mineralele existente in miere sunt usor asimilabile de organismul uman; in functie de tipul de miere, mineralele sunt magneziul, fosforul, potasiul, calciul, dar si seleniul, iodul si cromul. Acizii organici din miere ajuta digestia, iar enzimele metabolizeaza grasimile, favorizeaza eliminarea toxinelor si stimuleaza sinteza vitaminelor.

Mierea este un produs natural antiinfectios, puternic energizant, stimulent al metabolismului si al digestiei, reglator al activitatii glandelor pentru mentinerea unui echilibru endocrin. In afara de mierea de tei, de salcam si de cea poliflora, mai exista cateva tipuri de miere, poate mai putin cunoscute, dar benefice intregului organism.

  1. Mierea de zmeura: este o miere de padure, de culoare albicioasa. Mierea de zmeura regleaza activitatea ovarelor, are efect de reintinerire si previne osteoporoza.
  2. Mierea de floarea-soarelui: este un tonic psihic si general, afrodiziaca si imunostimulatoare.
  3. Mierea de menta: antitusiv, calmant gastric, bronhodilatator, antispastic si analgezic; combate balonarea si usureaza digestia.
  4. Mierea de mana: se obtine din frunze de fag, stejar si frasin. Este o miere cu proprietati laxative foarte puternice, favorizand astfel eliminarea toxinelor din corp.
  5. Mierea de trifoi: diuretica, ajuta la eliminarea apei din tesuturi si la fixarea calciului in oase, avand si efect de reintinerire.
  6. Mierea de mac: este o miere inchisa la culoare, datorita micilor granule de polen de mac din compozitie este antispastica si are efect somnifer.
  7. Mierea de brad: este unul dintre cele mai rare tipuri de miere, deoarece randamentul de culegere al albinelor este mic. Are proprietati antitusive, antiinfectioase, expectorante, ajuta plamanii si intreg sistemul respirator.

Foto: vudhikrai

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (5 votes cast)
Mierea de albine, 4.8 out of 5 based on 5 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ