Meseria potrivitaIn caz ca te-ai plictisit de serviciul pe care il detii deja, sau pur si simplu simti nevoia de o schimbare majora in viata ta, iata cateva meserii la moda din care poti alege, in functie de calitatile tale si de timpul si nevoile tale.

Daca stii ca ai calitatile necesare, poti opta pentru un post de responsabil marketing, adica persoana care concepe si controleaza programele care trebuie sa mentina schimburi avantajoase pe anumite piete. E nevoie sa detii capacitate de analiza si sinteza, abilitati de comunicare, capacitate de concentrare, disponibilitatea de a invata rapid si de a aplica practic cunostintele dobandite, spirit de observatie, spirit critic, dar si autocritic, perseverenta, spirit de raspundere, capacitatea de a lua decizii importante, rabdare, tact, amabilitate in relatie cu oamenii. Exista avantaje, cum ar fi posibilitatea de afirmare, de renegociere a salariului initial, desigur, in functie de performante. Mediul de lucru este mobil, atat in firma respectiva, cat si pe teren.

Un alt post ar fi cel de asistent manager, post considerat ca fiind o varianta moderna a profesiei de secretara si presupunand o serie de responsabilitati, deoarece persoana care detine acest post, este mana dreapta a managerului, pe care il ajuta sa coordoneze activitatile din firma respectiva. Asistent managerul se ocupa si cu relatiile cu diversii parteneri de afaceri, participa la sedintele de conducere si se implica in elaborarea strategiilor de imbunatatire a performantelor firmei pe piata. Se cer aptitudini de lucru cu oamenii, cunoasterea unor limbi de circulatie internationala, spirit de initiativa, autocontrol, capacitate de adaptare, de evaluare si de control, disponibilitate de autoperfectionare. Ca avantaje, mentionam posibilitatea de promovare si marire a salariului si posibilitatea de a dobandi cunostinte noi in domeniu.

Pentru postul de agent comercial se cere in general capacitate de comunicare, atitudine amabila, autocontrol, rezistenta psihica in conditii de stres, capacitate de adaptare, de evaluare si autoevaluare, capacitatea de a lua decizii. Agentul comercial este acea persoana de contact intre o societate furnizoare de marfa si firma care comercializeaza acea marfa. El descopera clienti, ia legatura cu ei, incheie contracte, prezinta oferte, controleaza livrarea produselor.

Prin urmare, nu iti ramane decat sa decizi care dintre optiuni ti se potriveste si sa iti iei inima in dinti pentru a face o schimbare majora in viata ta.

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.