Mentine-ti linistea si sanatatea de Craciun

In fiecare an, in preajma sarbatorilor de iarna ne agitam si incercam sa facem totul perfect. Este normal sa ne dorim ca totul sa fie curat si stralucitor, insa trebuie sa tinem cont si de sanatatea noastra.

Nu trebuie sa uitam ca, de fapt, Craciunul este un moment care trebuie sa ne aduca liniste si echilibru. Iata cateva sfaturi practice care ne pot ajuta sa ne bucuram si mai mult de zilele libere de Craciun, avand grija de sanatatea noastra.

Ia-ti zilele libere care ti se cuvin – Intreaga lume crestina stie ca zilele de lucru sunt de lucru, iar sarbatorile sunt sarbatori. Masa de sarbatori presupune bucate una si una, adevarate delicii culinare, cate un pahar de vin sau sampanie, pace si voie buna. Majoritatea treburilor obisnuite din casa sunt interzise. De exemplu, intre Craciun si Boboteaza nu se spala, nu se coase pentru ca se spune ca e pericol de boala si alte necazuri in casa. Acum, nu stim cat de adevarata este traditia, insa e mai bine sa nu riscam. Renunta la a mai fi atat de perfectionista si fa-ti timp sa te relaxezi.

Bucura-te de liniste si pace – In Finlanda, pe 24 decembrie in fiecare an, la ora 12, un edil al orasului iese in balconul primariei si proclama “Pacea de Craciun”. Acest ceremonial este vechi de 600 de ani, si pana dupa Boboteaza trebuie sa fie calm si armonie in case, pe strazi si in suflete. La noi e mai greu cu aceasta traditie, de vreme ce fiecare gospodina vrea sa fie cea mai buna, casa ei cea mai frumoasa si tinde sa uite de odihna, ceea ce afecteaza sistemul nervos si intr-o zi tot rabufneste. Ideea e buna totusi. E frumos macar sa visezi ca poti avea 2 saptamani de liniste, de “pace”, in care nimeni sa nu-ti ceara sa faci nimic si sa nu-ti reproseze nimic.

Distreaza-te! – Australienii iau masa de Craciun afara, in aer liber, iar dupa masa fac un meci de cricket. La noi, daca stai la oras, nu prea poti iesi dupa miezul noptii la un fotbal in fata blocului, dar a doua zi iti poti chema prietenii si familia si merge intr-un parc, pe un teren sau la o baza sportiva: alergati, jucati putin fotbal, sunteti impreuna cu cei dragi, va distrati si scapati si de caloriile adaugate la masa din seara de Craciun.

Fotograf: Stuart Miles

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ