Motivatia este extrem de importanta la locul de munca deoarece aceasta va conduce la cele mai bune rezultate din partea unui angajat.

De obicei, motivatia este de ordin financiar, insa aceasta nu este intotdeauna cea care il determina pe angajat sa se dedice total job-ului. Cea mai puternica motivatie este placerea de a lucra in domeniu si de a-ti indeplini sarcinile care iti sunt distribuite. Insa sunt slabe sanse sa existe vreun job perfect. Prin urmare, un angajat va fi de cele mai multe ori nevoit sa se ocupe si de sarcini care ii fac mai putina placere.

Spre exemplu, unora le place foarte mult sa lucreze cu oamenii, dar au probleme foarte mari cand vine vorba de lucrul cu actele. Un alt exemplu concludent sunt angajatii care adora munca de teren, insa ar face orice sa evite munca de birou. Orice job are si parti frumoase si parti plictisitoare sau de-a dreptul enervante. De vreme ce ar fi absurd sa renunti la job-ul tau pentru ca iti displac o parte din sarcinile pe care le ai, este cazul sa cauti niste solutii.

In primul rand, este necesar sa constientizezi faptul ca acele sarcini care iti displac nu iti sunt de fapt imposibile. Daca vrei cu adevarat, le poti rezolva cu profesionalism. Singura problema este ca le vei rezolva mai incet si cu mai multe pauze, iar acest aspect va trebui sa il accepti in ceea ce te priveste. Este dificil pentru o persoana sa lucreze la fel de rapid la ceva care ii displace, si de aceea trebuie sa iti oferi tu insati circumstante atenuante.

De asemenea, ai putea evalua cu atentie sarcinile care iti displac si incerca sa vezi daca acestea nu ar putea fi distribuite unei persoane care le-ar indeplini cu mai multa placere. O alta solutie ar fi sa incerci sa colaborezi cu un coleg care are mai multa experienta si care te-ar putea ajuta sa te organizezi mai bine in rezolvarea problemelor care iti displac.

Sunt prea putini angajatii care se declara multumiti de toate aspectele job-ului lor. Ceea ce trebuie sa faci este sa privesti totul cu maturitate si sa incerci sa iti usurezi singura sarcinile.

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.