Jupiter in Gemeni sau Knowledge is power

Pe data de 11 iunie, planeta Jupiter paraseste constelatia Taurului si se indreapta greoi catre cea a Gemenilor unde va poposi pentru aproximativ un an, pana in data de 26 iunie 2013, cand se va indrepta spre semnul Racului.

Jupiter este zeul roman suprem, “Zeul Zeilor”, recunoscut pentru autoritatea exercitata asupra intregului Olimp, dar si pentru relatiile numeroase avute cu cele mai mandre dintre pamantence. Prin analogie cu mitologia, planeta Jupiter este denumita “Marele Benefic”, simbolizand sansa, norocul, expansiunea. Mai mult, stapaneste calatoriile in strainatate, perspectivele largi, aventura, dar si politica, dreptul, religia predominanta intr-un stat si conducatorii unei natiuni.

Daca tranzitul lui Jupiter in Taur a pus accentul pe banii castigati cu sudoarea fruntii, pe posesii, dar si principii, trecerea “Marelui Benefic” in Gemeni ne indeamna sa ne indreptam atentia asupra informatiei, cunostintelor, dar si asupra sanselor si oportunitatilor.

Jupiter in Gemeni marcheaza o perioada in care dezvoltarea si progresul se vor face prin intermediul informatiei si al stirilor de ultima ora, asa cum, tot in timpul unui asemenea tranzit, lumea a auzit pentru prima data vocea Gretei Garbo pe marele ecran.  Mai mult, pe plan global, se va pune accentul pe revizuirea legilor, pe imbunatatirea constitutiilor, ca si in 1977 cand s-au revizuit legile copyright-ului, deoarece acest amplasament al lui Jupiter favorizeaza sintetizarea notiunilor abstracte intr-un mod cat mai clar si mai precis. Tranzitul acesta pare sa aiba un efect benefic si asupra mijloacelor de transport, mai ales cele aeriene, a caror viteza este imbunatatita, situatie vizibila in cazul avionului american cu motor cu reactie care a atins viteza de 1600 de mile pe ora.

Dar nu trebuie sa omitem un amanunt! Jupiter este exilat, din punct de vedere energetic, in semnul Gemenilor. Pentru ca aceasta planeta stapaneste Sagetatorul, aflat in partea opusa a cercului zodiacal fata de Gemeni, “Marele Benefic” pare sa isi piarda din influenta pozitiva aceasta perioada.

Prin urmare, este posibil ca, in combinatie cu alte aspecte nefaste, amplasamentul lui Jupiter in Gemeni sa determine un fiasco bursier prin tranzactionarea unor sume care nu exista decat ca date digitale. Un exemplu edificator in acest sens este caderea bursei de pe 24 octombrie 1929. Deschiderea din ce in ce mai mare catre informatii din ce in ce mai variate ar putea sa cauzeze o disipare a energiilor, tendinta de a profita de toate oportunitatile, cauzand frustrari si deceptii din pricina lipsei de concentrare, ca in 1965-1966 cand omenirea s-a confruntat cu perioada unei apatii generale inecate in droguri si nepasare. Fraudele, escrocheriile, strategiile de marketing abusive par sa se inteteasca perioada aceasta, mai ales cand ne gandim la perioadele de consumer-ism din timpul acestui tranzit.

O influenta mai mare a lui Jupiter in Gemeni se resimte in cazul celor nascuti in 1953-1954, 1965-1966, 1977, 1989, 2000-2001, dar mai ales a celor care sunt nativi Gemeni, au Ascendentul in aceasta zodie sau Luna tranzita acest semn in momentul nasterii lor.

Articol scris de Anca -Simina Martin- Astrolog

Foto: adamr

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Jupiter in Gemeni sau Knowledge is power, 4.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ