Invata secretele ceaiului perfect – infuzie, decoct, macerat



Aproape ca nu exista afectiune sau problema de sanatate care sa nu se poata trata cu ajutorul ceaiurilor. Tocmai de aceea consideram ca ne este de mare ajutor sa stim cum se pregatesc ceaiurile in cel mai corect si sanatos mod posibil, astfel incat sa ne putem bucura in totalitate de substantele benefice pentru organism. Infuzia (oparirea ceaiului) Daca folosesti plante proaspete, acestea vor sta la infuzat daor 30 de minute, timp mai mult decat suficient pentru ca ceaiul sa isi ia maximum de substante. Culoarea acestuia trebuie sa fie una proaspata – verde deschis sau galben. In cazul in care se folosesc plante uscate, care sunt deja faramitate, apa se fierbe si se pune peste ele intr-un recipient nemetalic. Pentru situatia in care se folosesc radacini, lucrurile se mai schimba putin, in sensul ca acestea se pun in apa si se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se lasa in repaus 3 minute. Regula generala este sa se foloseasca o lingurita cu varf de plante la o ceasca de apa. Macerarea (extractul la rece) Exista anumite plante care nu suporta tratament termic ridicat, astfel incat in cazul lor ceaiul se pregateste dupa metoda macerarii. Se lasa planta in apa rece peste noapte (12 ore), iar diminetea se incalzeste usor, astfel incat ceaiul sa fie doar caldut. Este cazul unor plante precum obligeana, vascul sau casul-popii, care isi pierd proprietatile curative la fierbere. Decoctul (amestec de macerat si infuzie) Este cea mai buna metoda de preparare a ceaiului si presupune ca planta sa se lase la macerat peste noapte in apa, iar dimineata sa se strecoare. Planta ramasa se oparateste apoi cu apa clocotita si se strecoara dn nou. Cele doua cantitati de lichid se amesteca si se beau potrivit indicatiilor. Voi cum preferati sa pregatiti ceaiurile? Recomandam: Ceaiuri naturale Ceai negru BIO  Ceai BIO de trandafiri Ceai verde BIO 

[Total: 0    Average: 0/5]



Comments are closed.